Selhurst Park, 2021-01-26 19:00

Crystal Palace - West Ham
2 - 3

Crystal Palace - West Ham 2-3

West Ham tog sin sjätte raka seger efter besegrat Crystal Palace med 2-3 på ett regnigt Selhurst Park. Segern innebär att West Ham klättrar upp på en Champions League plats och är för tillfället bäst i London!

West Ham kom till start med en startelva utan några större överraskningar. Den enda ändringen som gjordes sedan senaste matchen mot West Brom var Fornals in istället för Lanzini. Startelvan formerades alltså enligt följande:

Fabianski
Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell
Rice, Soucek
Bowen, Benrahma, Fornals
Antonio

Första halvlek inleddes med en drömstart för Crystal Palace som tog ledningen efter bara tre minuter sedan Zaha väggade sig till ett skottläge utanför straffområdet som han distinkt sköt in bakom Fabianski. Trots den dåliga starten drabbades West Ham inte av någon panik utan behöll ett lugn och självförtroende i spelet. Kvitteringen kom redan i nionde minuten sedan Fornals spelat in en fin passning mot kortlinjen till Antonio som lyfte bollen snett bakåt till en framrusande Soucek som nickade in kvitteringen från nära håll. Efter 1-1 målet dominerade West Ham matchbilden totalt framförallt via vänsterkanten som hotade gång på gång. I 25:e minuten tog West Ham ledningen genom en frispark som Cresswell lyfte in mot bortre stolpen där Soucek tog ned bollen via knät för att sedan placera bollen intill första stolpen och 1-2. Strax efter avsparken var Antonio väldigt nära på att dryga ut ledningen när gamle West Ham-spelaren Kouyate gav Antonio ett friläge som han dessvärre placerade i stolpen. Innan första halvlek skulle ta slut hann Antonio träffa stolpen ytterligare en gång sedan Cresswell spelade in eller snarare sköt en hård boll längs backen som Antonio tyvärr styrde i stolpen. Hammers är klart bättre en Palace i första halvlek och gick till halvtidsvila med en helt klart rättvis ledning

Andra halvlek inleddes med jättechans av Crystal Palace när Zaha kom fri från vänsterkanten och försökte tunnla Fabianski men misslyckades. Antonio skulle få sitt tredje superläge i matchen efter att Benrahma brutit igenom från högerkanten och spelade in bollen snett inåt bakåt till Antonio men som på något vis lyckades träffa målvakten från nära håll. I 65:e minuten fick West Ham en hörna som Bowen slog inåtskruvad med sin vänsterfot perfekt på Dawsons panna som nickade in 1-3. Efte 1-3-målet kontrollerade Hammers matchbilden, Crystal Palace hade väldigt svårt att skapa några farliga målchanser och kom mest till avslut utanför straffområdet. I matchens sista minut kom dock Batshuayi igenom försvaret i West Ham och placerade in 2-3 i 96:e minuten. Men ingen fara på taket och domaren Stuart Atwell av matchen direkt efter målet och sjätte raka segern är ett faktum!

Sammanfattningsvis tycker jag vi gjorde en väldigt stabil insats och spelade ut Crystal Palace i långa stunder. Det ska dock poängteras att Crystal Palace idag var ett av det svagaste lagen vi mött i ligan i år och det märktes att de inte vunnit på tio matcher. Segern borde blivit betydligt större men vi var väldigt ineffektiva i avslutslägerna förutom Soucek då som verkar göra mål på alla lägen han får. Stort plus till vårt centrala mittfält som återigen stod för en väldigt fin insats. Tycker även att Benrahma gjorde sin bästa match i klubben och var väldigt delaktig i både offensiva spelet och presspelet defensivt, hans formkurva pekar helt klart uppåt och kommer bli betydelsefull för oss under vårsäsongen.