Lagbanner
En macka är serverad

En macka är serverad

West Ham har skrivit kontrakt med Gianluca Scamacca.

Scamacca har skrivit på fram till 2027. West Ham har option på ett år till om man så önskar. 23 årige anfallare Scamacca är italiensk landslagsman. West Ham köper honom från Serie A klubben Sassuolo. De summor som nämnts inför affärren ligger på €36 miljoner + €6 miljoner i diverse tillägg.

Äntligen har West Ham värvat en ny anfallare. Mycket bra att Michail Antonio får konkurrens där framme i fronten. 16 mål blev det för honom förra säsongen för Sassuolo. Scamacca beskrivs som anfallare som gör många olika mål. Han är lång, snabb och kan som sagt variera sättet att måla.

Ungdomsåren spenderade han i Lazio först och sedan Roma. Därefter bar det iväg till Nederländerna för spel i PSV Eindhoven för att sedan komma tillbaka till Italien för spel i Sassuolo. Under tiden i Sassuolo var han utlånad till Cremonese, Ascoli och nederländska PEC Swolle.

Säsongen 2020-21 blev det 16 mål i liga och cup. Säsongen 2021-22 16 mål i Serie A. September förra året debuterade han för Italien. Hittills har det blivit sju landskamper. Italiens förbundskapten Roberto Mancini har lovordat Scamacca och sagt att han kan blir hur bra som helst.

Scamacca säger att han är väldigt glad och exalterad över att ha skrivit på för West Ham och att han kan knappt vänta tills han får visa fansen vad han kan göra. Han har väntat på att få chansen att spela i Premier League. West Ham känns som den perfekta klubben för mig och de visade verkligen att de ville ha mig till klubben. Scamacca kommer att spela i tröja nummer 7.

West Hams manager David Moyes säger att han är väldigt nöjd över att ha fått Scamacca till West Ham. Att han har väldigt goda rekommendationer. Han har en stor framtid framför sig.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-italy-international-centre-forward-gianluca-scamacca 
https://www.whufc.com/news/seven-things-you-need-know-about-gianluca-scamacca
https://www.whufc.com/news/gianluca-scamacca-career-pictures 
https://www.whufc.com/news/scamacca-west-ham-united-perfect-team-me 

Varmt välkommen till West Ham och stort lycka till Gianluca Scamacca.


 

Arne Söderlund2022-07-27 00:21:00
Author

Fler artiklar om West Ham