Lagbanner
St. Mary's Stadium, 2022-10-16 15:00

Southampton - West Ham
1 - 1

En poäng från St. Mary’s

En poäng från St. Mary’s

West Ham tar med sig en poäng hem till London efter att Rice utjämnat i andra halvlek, men vi är nog många som känner att vi, av flera anledningar, borde tagit med oss alla tre.

Hammers kom till start med en väldigt sårbar backlinje bestående av Coufal och Emerson som ytterbackar samt Johnson, Kehrer och Cresswell i mitten. I övrigt var laget intakt från mötet med Fulham

Matchen började något trevande och inget av lagen skapade speciellt mycket under inledningen, men efter 20 minuter tog hemmalaget ledningen ur egentligen ingenting, med ett mål som skulle bli omdiskuterat.

Det hela började med att Southampton fick inkast, spelaren stod inne på planen när bollen kastades utan att linjedomaren vinkade av och det uppmärksammades inte heller av VAR. Bollen gick sedermera till Soucek som inte fick ordentlig träff, Bowen hade dock varit först om inte domaren stått i vägen. Istället kunde Perraud gå upp och skjuta och via West Ham-spelare gick bollen i nät. Ett riktigt snöpligt mål, först och främst var såklart Soucek alldeles för tafflig, men visst är det frustrerande att VAR inte reagerar när målet borde dömts bort. Likväl är det märkligaste av allt att domaren inte blåser av direkt när han märker att han stänger Bowen…

Moyes var inte nöjd och efter matchen nämnde han även att Perraud på ett judo-mässigt sätt hade brottat omkull Soucek i straffområdet utan att West Ham fått straff. Alla dessa situationer hade jag, och förmodligen de flesta andra gissar jag, kunnat acceptera om det bara var mänskliga faktorn som avgjorde, men nu har vi VAR som ska hindra just dessa missar och ändå blir det fel. Jag förstår inte vad vi ska med videobedömning till, det är situationer i var och varannan match och ingen hade ens brytt sig i de flesta fall om inte VAR gått in och stulit showen antingen genom att agera eller genom att inte agera. Det är så tråkigt att hela tiden hamna i den här diskussionen samtidigt som jag tycker det är viktigt att poängtera när dessa situationer dyker upp så att det framgår hur problematiskt systemet är!

Åter till matchen hade Paqueta en stolpträff innan första 45 minuterna var över. I andra halvlek dröjde det till 64:e minuten innan kvitteringen kom. Matchens finaste anfall började med att Benrahma drev upp bollen på kanten, spelade till Cresswell som passade till Rice, Rice slog bollen till Benrahma som spelade tillbaka till Rice och vår kapten placerade mycket snyggt in bollen vid bortre stolpen. Ett väldigt vackert fotbollsmål!

Det var matchens sista mål. Trots att vi under matchen mäktade med 25 avslut och 14 hörnor så fick vi inte in bollen. Det finns mycket potential i offensiven, som vi sett tidigare, Scamacca spelar väldigt bra och saknar bara den där lilla extra skärpan i avsluten. Paqueta var bra igen, fick ont på slutet så vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Benrahma kom in och spelade inspirerat. Man of the Match var dock Declan Rice som nu tycks vara tillbaka i gammal fin form!

Avslutningsvis om matchen så måste jag förkasta hatet som riktades mot Coufal efteråt. Coufal slog bort en mängd inlägg, men det är verkligen inte skäl för att gå till personangrepp mot honom. Vi som supportrar har vår fulla rätt att kritisera våra spelare när de inte spelar tillräckligt bra, men det legitimerar sannerligen inte att rikta hat mot enskilda spelare. Skam över dessa så kallade ”supportrar” som inte kan bete sig!

Härnäst väntar en resa till Anfield på onsdag för möte med Liverpool, ett Liverpool som kommer med förnyat självförtroende efter vinst mot City så det blir tufft.

I’m Forever Blowing Bubbles!

JesperJesperWHU2022-10-17 09:47:56
Author

Fler artiklar om West Ham