Lagbanner
Europa-Park-Stadion, 2024-03-07 21:00

Freiburg - West Ham
1 - 0

En utmaning väntar efter förlust i Freiburg

En utmaning väntar efter förlust i Freiburg

I stunder alltför passivt spel, några missade chanser och ett sent insläppt mål gör att West Ham kommer få slita hårt för att vända det här på hemmaplan nästa vecka.

Enda skillnaden i West Hams startelva från segern mot Everton var att Fabianski sedvanligt klev in i kassen istället för Areola. I övrigt var laget intakt och förutsättningarna goda.

Första halvlek passerade ganska händelsefattigt och utan några jättelägen åt något håll. Bowen hade Hammers bästa chans, men fick inte riktigt träff. SC Freiburg var det bollförande laget med 61,4% innehåll, West Ham stod som vanligt lågt och vi var nog många som hade hoppats på att få se högre presspel och mer aggressivitet. 

I andra halvlek försökte West Ham komma fram mer och skapade också en del chanser. Mavropanos hade en nick utanför, Paqueta hade en nick från nära håll där han borde gjort mål och Bowen bröt fram och placerade bollen mot bortre stolpen, men målvakten räddade.

Istället var det Gregoritsch som fick öppet mål efter ett misslyckat avslut och hemmalaget kunde ta ledningen i 81:a minuten.

West Ham tog därefter tag i taktpinnen i jakt på kvittering, men hade svårt att skapa riktiga chanser. I matchens absoluta slutskede tog bollen på en uppsträckt Freiburg-hand och efter en lång granskning skickades domaren ut till skärmen, han valde dock till slut att vifta bort det. Det här ställer åter frågan: vad ska vi med VAR till? Direkt i en matchsituation köper jag verkligen att domaren inte dömer straff, men att det ska ta så lång tid och det ändå slutar med att det inte blir straff trots att handen tydligt stoppar bollbanan så förstår jag inte poängen. Fotbollen är komplex- reglerna få, men tolkningarna många. Låt spelet fortgå och låt oss slippa dessa granskningar.

Straff eller ej så kan vi inte skylla på det. Vi kom inte upp i nivå och vi var inte tillräckligt kliniska i avsluten.

Nu kommer det bli en annan match på London Stadium så det här kan vi vända. Make it happen!

I’m Forever Blowing Bubbles!

JesperJesperWHU2024-03-08 13:49:12
Author

Fler artiklar om West Ham