St James' Park, 2024-03-30 13:30

Newcastle - West Ham
4 - 3

Frustrerande förlust efter två straffar

När West Ham gjorde 3-1 i början av andra halvlek såg det ut att bli en stabil seger, men ett passivt Hammers tappade ledningen och Newcastle kunde vända och vinna.

West Ham kom till start med en i stort sett ordinarie elva, Aguerd saknades, men i övrigt var de flesta tillgängliga.

Matchen var bara minuter gammal när Newcastle fick straff. Det var en situation som blev omdiskuterad då hemmaspelaren stod i offside, men då Mavropanos var på bollen bedömdes det som en ny situation. Straff alltså och mål av Isak.

I 21:a minuten kom utjämningen då Antonio frispelades av Paqueta och satte bollen i nät.

Före paus kom också ledningsmålet för West Ham när Newcastles mittback Schär blev liggandes efter att dragit på sig en frispark på Kudus. Paqueta spelade snabbt igång bollen och Kudus kom fri och kunde utnyttja möjligheten.

I paus tvingades Areola kliva på grund av skada och Fabianski fick ersätta.

Andra halvlek hade knappt startat när Kudus gav Bowen friläge och 3-1 var ett faktum. Där och då såg allt bra ut och det såg ut att bli tre poäng hem till London.

Men ett alltmer djupt sjunkande West Ham bjöd in Newcastle i matchen. I 69:e minuten kom Phillips in för Antonio och inte ens tio minuter senare hade han orsakat en straff. Phillips skulle rensa bort bollen i eget straffområde, men fumlade och en Newcastle-spelare stack in foten emellan och Phillips spark träffade bara spelare och Newcastles andra straff i matchen var ett faktum. Isak var åter säker.

I 83:e minuten kom sedan Barnes loss på kanten och kunde kvittera tillställningen.
Samme Barnes skulle också bli matchvinnare när han gjorde 4-3 då klockan tickade upp mot 90.

En otroligt frustrerande förlust. Det är få saker som är så sköna som att vända underläge och avgöra i slutet, men det är hemskt att vara på andra sidan.

Det känns verkligen som att vi gav bort den här matchen och nu blir det otroligt tufft att nå topp-7, men det är bara att bita ihop. Redan på tisdag kan vi få upprättelse mot Tottenham.