Lagbanner
Inför: Burnley - West Ham

Inför: Burnley - West Ham

Det är en skadedrabbad backlinje West Ham kommer till spel med mot Burnley. Viktig match för båda lagen där West Ham kämpar för Europaplatser medans Burnley krigar för att hålla sig kvar i Premier League.


West Ham kommer till spel mot Burnley efter att ha besegrat Chelsea i senaste omgången i en fantastiskt match och efter det förlorat i Europa League mot Dinamo Zagreb med 0-1. I matchen mot Dinamo Zagreb var West Ham redan klara gruppsegrare och Moyes roterade hela laget så att ingen startande spelare mot Chelsea startade och flera lovande spelare från akademin fick göra A-lagsdebut.

Dock är skadeläget i backlinjen oroväckande. Zouma och Johnson gick ut skadade senast mot Chelse och tidigare finns både Ogbonna och Cresswell på skadelistan. Förhoppningsvis kan Cresswell vara redo för spel men är osäkert i dagsläget.Startelvan förväntas se ut enligt följande:

Fabianski
Coufal, Dawson, Diop, Masuaku
Rice, Soucek
Bowen, Fornals, Benrahma
Antonio 

Statistik West Ham Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 27       Expected points 22,6
Mål: 28            xG 26,25
Insläppta: 19   xGA 23,13
Bollinnehav: 44,9%
  
Burnley har haft en tuff inledning på säsongen och endast tagit tio poäng på de första femton matcherna. Deras bästa målskytt Cornet har dragit på sig en skada och kommer att missa matchen. Burnley har under Dyche regi varit ett Premier League lag på undre halvan en handfull säsonger nu och man vet vad de står för. Ett hårt kämpande lag som inte viker ned sig och är extra tuffa att möta hemma på Turf Moor.  

Statistik Burnley Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 10      Expected points 15,7
Mål: 14           xG 17,04
Insläppta: 21  xGA 23,32
Bollinnehav: 39%

Detta är en väldigt viktig match för båda lagen. West Ham har inte råd att tappa poäng ifall vi ska vara med och fightas om Europaplatser medans Burnley är i allra högsta grad inne i kampen om att inte åka ur. Förra säsongen vann West Ham båda mötena lagen emellan. 
West Ham är favoriter enligt spelbolagen med en vinstchans på strax under 50%. 
Mot tre poäng!

Coyi!   

Emanuel Andersson2021-12-11 20:33:00
Author

Fler artiklar om West Ham