Lagbanner
2021-09-16 18:45

Dinamo Zagreb - West Ham
0 - 2

Inför Dinamo Zagreb borta

Inför Dinamo Zagreb borta

West Ham reser till Kroatiens huvudstad för att spela första gruppspelsmatchen i årets upplaga av Europa League. En match som sannolikt kommer visa sig vara gruppspelets svåraste för Hammers.

West Ham kommer till spel med utan skador, men med nyförvärv som hunnit träna in sig i laget och personligen tror jag att vi kommer få se några klubbdebutanter i startelvan.

Till att börja med känns det lägligt att lära Areola göra sin första match i mål. Backlinjen kommer förmodligen se ut som den gjort tidigare med skillnaden att Zouma ersätter Dawson som mittback. Mittfältet bör också se ut som tidigare förutom att Vlasic kan tänkas ersätta Benrahma. Det här kan vara ett extra laddat möte för Vlasic som kommer från Hajduk Split som är rivaler med Dinamo Zagreb - lagen har ofta slutat etta och tvåa i Kroatiens inhemska liga och deras möten är klassiska - han vet således vad som krävs i möten mot dem. På topp bör Antonio spela, framförallt med tanke på att han är avstängd nästa ligamatch och därför inte behöver sparas.

Vad Dinamo Zagreb beträffar så vet jag ingenting om hur de spelar fotboll och inte mycket mer om deras spelare. Petkovic känner jag igen från Kroatiens EM-lag, men trots att han medverkade i fyra matcher så lämnade han inget avtryck. Genom åren har de dock fostrat spelare som Davor Suker (som gjorde en kort sejour i West Ham), Luka Modric och Ivica Olic är några exempel så det finns säkerligen talang i deras lag.

Det här är ett möte mellan de två lag som får betraktas som favoriter att gå vidare från gruppen. Spelare för spelare ser jag, något jävig, West Ham som det bättre laget, men det kan bero på att min kunskap om Dinamo Zagreb är alltför begränsad. Det här känns som en tuff match, Zagreb slog ut Tottenham ifjol och åkte ut mot ett Villarreal som sedan vann hela turneringen. 

Vi får hoppas på det bästa! Come On You Irons!

JesperJesperWHU2021-09-15 16:36:00
Author

Fler artiklar om West Ham