Lagbanner
Inför Everton-West Ham

Inför Everton-West Ham

West Ham åker upp till Goodison Park för bortamatch mot Everton.

Ordinarie skribent har inte skrivit någon införmatch artikel så därför kommer den här nu istället.

West Ham som äntligen vann igen i måndags mot Brentford kommer förhoppningsvis stärkta till dagens match med en vinst i bagaget. Everton blir dock en svår nöt att knäcka. De känner förmodligen också lite medvind eftersom deras 10 poängsavdrag reducerades med 4 poäng.

Under gårdagens presskonferens meddelade David Moyes att det endast är Maxwel Cornet som är skadad. I Everton är Lewis Dobbin och Arnaut Danjuma skadade. Andre Gomes är tillbaka i träning. Idrissa Gueye och Amadou Onana är tveksamma till spel de kommer att checkas under dagen om de kan vara med.

Dominic Calvert-Lewin finns dock med i Everton. Han har en tråkig vana att göra mål mot oss. Det är dock 20 matcher sedan han senast gjorde mål och är jag inte helt ute och cyklar så var det mot oss i höstas när Everton vann med 1-0. Så det är ingen större sensation om han åter öppnar målkontot igen.

West Ham gjorde en mycket bra match i måndags och det märktes att vi äntligen hade tillbaka Lucas Paquetá i laget för det var en mycket bättre frenesi offensivt med honom i laget. Så förhoppningsvis fortsätter det även idag. Jarrod Bowen som gjorde hattrick i måndags fortsätter sitt måleri förhoppningsvis. Mohammed Kudus var också väldigt bra framåt så ett mål eller två för honom vore också välkommet.

Jag tycker dock att West Ham och Moyes bör ha en del tankar redan nu på torsdagens match i Europa League mot Freiburg i bakhuvudet för den känns viktigare än dagens match. Vi bör dock givetvis satsa på vinst idag även om det blir svårt. I och med att vi har en vansinnigt tunn trupp så lär det sitta en och annan ung spelare på bänken så det vore roligt om någon av dem får hoppa in och visa upp sig. En av dessa spelare George Earthy får många lovord så han kan vara en spelare som får chansen att visa upp sig. Oliver Scarles en annan.

Jag tror att Moyes satsar på samma uppställning som senast så då bör startelvan se ut på följande sätt.

Alphonse Areola
Vladimir Coufal, Konstanios Mavropanos, Kurt Zouma, Emerson Palmieri
Tomas Soucek, Edson Alvarez, James Ward-Prowse
Mohammed Kudus, Jarrod Bowen, Lucas Paquetá

Matchen visas live på Viasat Extra och Viaplay 16:00 idag.

Come On You Irons!
 

Arne Söderlund2024-03-02 09:28:00
Author

Fler artiklar om West Ham