Lagbanner
London Stadium, 2022-04-07 21:00

West Ham - Lyon

Inför första mötet mot Lyon

Inför första mötet mot Lyon

Äntligen är det dags för kvartsfinal i Europa League och det känns fortfarande smått ofattbart att vårt West Ham ska kliva upp mot Lyon i kamp om en plats i semifinalerna.

West Ham kommer till spel utan avstängde Lanzini, men i övrigt är vi tacksamt förskonade från avbräck bortsett från Ogbonna som varit borta en längre tid.

I West Hams senaste match var Antonio åter het och hade den där förmågan att pressa motståndarna till misstag som han har när han är i form, en egenskap som förhoppningsvis kan skaka Lyons försvar. Dessutom är Bowen tillbaka från skada och gjorde mål direkt. Det lär även bli Areola som vaktar målet och han borde vara van att möta franskt motstånd.

Vad Lyon beträffar ska jag villigt erkänna att jag har ganska dålig koll. Dembele på topp har ryktats till West Ham länge och han har visat bra målform på slutet. Vidare finns även den av Tottenham ratade Ndombele och Emerson som lånats från Chelsea. I mål lär de ställa portugisiske landslagsmålvakten Lopes.

Lyon lär bli en svår, men inte oöverkomlig motståndare. De kvalificerade sig för Europa League genom en fjärdeplats i Ligue 1 (i år har det gått sämre och laget ligger på niondeplats i en jämn tabell), Lyon vann sin grupp stort före Rangers, Sparta Prag och Bröndby. I åttondelsfinal slog de ut Porto med totalt 2-1.

Min känsla är att det är viktigt att vi får en bra start och ett bra resultat. Allra helst ska vi såklart vinna och det helst med mer än ett mål, men vi får absolut inte förlora och hamna i underläge inför returen då kommer vi få jobba väldigt!

Trots att det är nervöst nu så får vi inte glömma bort att njuta, det här är en stor dag i klubbens historia. Och som Tommy Svensson sa inför en match i VM 94: ”Det kommer bli en fantastisk fest och det är vi som ska ha festen!”

JesperJesperWHU2022-04-06 18:21:01
Author

Fler artiklar om West Ham