Lagbanner
London Stadium, 2022-05-15 15:00

West Ham - Manchester C
2 - 2

Inför Man City hemma: Mr. West Hams sista hemmamatch

Inför Man City hemma: Mr. West Hams sista hemmamatch

Det var tänkt att det här skulle vara en införrapport för årets sista hemmamatch mot Manchester City. Men det känns både svårt och ovärdigt att fästa tankarna vid de sportsliga förutsättningarna inför det här mötet. För nu vill man bara att fokuset ska ligga på honom som alltid haft sitt fokus på allt annat än sig själv. Vår kapten, Mark Noble.

Han växte upp bara någon kilometer från Upton Park. Efter att hans gode far hade svårt att få tiden att räcka till när han skulle skjutsa Mark till träningarna under hans korta start på fotbollskarriären i Arsenals akademi så kom han till West Ham redan som 13-åring. Han spelade sig upp i åldrarna och vid 18 års ålder så debuterade han för A-laget. Resten är den historia som vi idag känner till som West Ham United personifierat. Mr. West Ham. Den mest hängivne, lojala och professionella fotbollsspelare som jag upplevt under mitt 23-åriga liv.

Det finns verkligen ingen jag hade unnat en Europatitel mer än Mark Noble. Att få kröna hans karriär och belöna den lojalitet som den mannen besitter med en tung, europeisk trofé hade varit så himla rättvist. Tyvärr blev det inte så. Declan Rice sa efter matchen att han inte var besviken för sin egen skull. Utan för Mark Nobles skull. Det var honom de spelade för. Men jag tror att när Noble får slå sig ner och titta ner i sina egenskrivna historieböcker, så kommer stoltheten över vad den här spelartruppen åstadkom under hans sista säsong övervinna bitterheten.

Det är inget snack om att det kommer att bli oerhört känslosamt under söndagseftermiddagen, oavsett om han spelar eller inte. Jag hoppas bara att inramningen på London Stadium, blir bättre än den någonsin varit. Mer storslagen än någon gång tidigare. Mer känsloladdad än någonsin. En historisk inramning och avskedsceremoni för en historisk spelare.

Om vi nu ska försöka ta tag i den här matchen i rent sportsliga förutsättningar så kommer det såklart att bli en väldigt tuff uppgift. City ångar på i ligan och ”KDB” är helt makalös igen. Men West Ham kommer med ordinarie trupp mer eller mindre och har absolut inte gett upp på förhand. Vi har fortfarande mycket att spela för, både uppåt och neråt i tabellen. Men jag tycker om när vackra berättelser får ett vackert slut. När cirkeln får slutas på ett så där perfekt sätt och det gamla klassiska, brittiska fotbollshjärtat äntligen får stå segrande i dagens kommersiella och finansdopade fotbollsvärld. Därför tror jag på ett mirakel och säger att West Ham vinner med 1-0. Mark Noble, på straff, i 93:e.
 

Kasper Ljungström2022-05-14 14:40:00
Author

Fler artiklar om West Ham