Lagbanner
Inför Man United-West Ham
Kom igen Noble.

Inför Man United-West Ham

Carabao Cup och ännu ett möte mot Man United stundar i morgon kväll.

Hoppas att West Ham kan få med sig ett positivt resultat i morgon. För resultatet i söndags i ligamötet på London Stadium mot Man United var allt annat än roligt. Kändes mer bedrövligt att vi förlorade den matchen än de flesta andra gånger vi förlorat mot dem. Fruktansvärt surt.

Morgondagens match blir svår. Känns som en riktig nitlott att vi igen fick Man United i en cup. Varit flera gånger nu de senaste åren vi möter dem i någon av cuperna. Den senaste vinsten mot dem i någon cup som jag kommer ihåg var i just Ligacupen för tio år sedan 2011. Före det var det ytterligare tio år sedan 2001 som vi vann i FA-Cupen då Paolo Di Canio gjorde mål på Barthez som lekte linjeman och försökte lura Di Canio att det var offside. Jag kan ha glömt någon cupvinst mot dem under den här tiden, men kommer inte på någon annan. Nu skriver vi 2021, kommer det en ny vinst i ett ett tioårsspann?

Som vanligt hoppas jag att vi går all in i cupen. Skulle vara fantastiskt om vi kunde gå hela vägen i någon av cuperna. Ligacupen känns dock lite svårare att ta sig hela vägen än vad FA-Cupen gör. Här kanske någon tänker att nu är jag väl ändå ute och cyklar? Ligacupen svårare? Det är ju den mindre cupen av de två inhemska cuperna. Ja den är mindre än än FA-Cupen. Jag hävdar dock att den är svårare pga att de stora klubbarna spelar först i 3:e omgången som är veckans omgång. Så ingen av de stora klubbarna slås ut i den 2:a omgången vilket de kan göra i den första omgången de spelar i FA-Cupen. Vidare är det dubbelmöte i semifinalen, vilket gör det svårare att segra om du möter en på papperet bättre motståndare. I FA-Cupen är det endast en match i semi vilket ökar chansen att överaska lite.

Gissningsvis kommer David Moyes att möblera om en del i startelvan. Jag förutsätter att bland annat vår nya målvakt Alphonse Areola får vakta målet. Många av oss trodde nog att han skulle ha spelat redan mot Dinamo Zagreb i torsdags. Vad jag vet så har vi inga spelare som är skadade. Jag skulle gärna se en fembackslinje men förmodligen blir det en fyrbackslinje. Eftersom det duggar väldigt tätt med matcher så gissar jag att det kanske till och med blir en helt ny försvarslinje med Ryan Fredericks på högerbacken. Han var för övrigt riktigt bra i torsdags nere i Kroatien. Som vänsterback gissar jag Ben Johnson spelar. Dels för att Arthur Masuaku inte är klar för 90 minuters spel och dels för att han inte bör agera försvarare. Mittlåset blir Craig Dawson och Issa Diop.

Mittfältet känns svårare men om jag fortsätter att gissa på stora förändringar i uppställningen så kan en mittfältstrea bestå av Manuel Lanzini, Mark Noble och Alex Kral. Kral måste väl rimligtvis få chansen att visa vad han går för. Noble behöver också minuter. Hoppas han skakat av sig straffmissen. Här har Moyes en stor uppgift att se till att det är klart med vem/vilka som ska lägga straffar. För det var ett riktigt debacle det som skedde i söndags. Gränsen är dock hårfin. Hade det blivit mål had Moyes blivit geniförklarad i stället för att som nu snudd på blivit idiotförklarad.

Tomas Soucek behöver få vila en match. Han har känts lite sliten. Declan Rice har också spelat mycket så de får börja på bänken. Topptrion är även den svår att gissa på. Tycker dock att nyförvärvet Nikola Vlasic ska spela han behöver mer speltid för att komma in i matchtempot. Han har blandat och gett i de framträdanden han haft. Jarrod Bowen lär nog bli på bänken till helgen mot Leeds så han kan fortsätta på topp. En spelare som behöver speltid är Andriy Yarmolenko även om jag inte tycker att han tillför speciellt mycket. Hans inhopp i söndags gav ingenting positivt sett. Han lallade mest omkring. Tyvärr känns han slut i den engelska ligan. Hans skador har nog tagit bort den snabbhet som hade behövts. Jag kan ändå känna att att Yarmolenko kan få chansen och att Masuaku byter av honom med 30-35 minuter kvar.

Man United kommer säkert att vaska omkring även de i deras startelva. Säkerligen kommer Jesse Lingard att starta. Blir inte förvånad alls om han även i morgon målar mot oss. Det var bara typiskt att han skulle måla mot oss i söndags. Mer väntat än oväntat. Deras andra målskytt i söndags Ronaldo är väl på nästa lektion i dykarskolan. https://twitter.com/i/status/1440218281797775362 så honom hoppas jag vi slipper se.

Matchen visas live på Viasat Sport Premium och Viaplay kl. 20:45

Arne Söderlund2021-09-21 10:27:00
Author

Fler artiklar om West Ham