Lagbanner
Ashton Gate, 2024-01-16 20:45

Bristol City - West Ham

Inför omspel mot Bristol City
West Ham får klara sig utan Aguerd.

Inför omspel mot Bristol City

På tisdagkvällen är det dags för ett West Ham, med tunga avbräck, att bege sig till Ashton Gate Stadium för omspel i FA-cupen mot Bristol City efter 1-1 i London.

West Ham kommer definitivt till spel utan Aguerd och Kudus som är borta på afrikanska mästerskapen samt Paqueta och Bowen som båda skadade sig i förra mötet. Därmed är vi utan våra tre bästa (för att inte säga enda) offensiva spelare, vilket givetvis är otroligt tunga avbräck. 

Vad Bristol City beträffar så var det inte alls orättvist som de fick med sig 1-1 från första mötet, tvärtom kunde det lika gärna varit de som avgjorde i andra halvlek. Laget kommer närmast från en förlust med 2-0 borta mot Preston North End, de ligger på 14:e plats i Championship, men har endast två poäng upp till Coventry på playoffplats. Det är med andra ord inte läge för underskattning!

Det här kan bli en riktigt jobbig match för West Ham. Vi kommer tvingas starta spelare som långt ifrån rosat marknaden när de fått chansen tidigare under säsongen, om det beror på Moyes eller spelarna får andra bedöma, men det ser i alla fall inte bra ut. Samtidigt kommer Bristol City komma ut taggade med vetskapen att de gjorde en bra match sist mot oss och dessutom känna att de har bra skrälläge. Vi ska vara ett starkare lag, men i FA-cupens dryga 150-åriga historia har det skett betydligt större skrällar så vi får vara beredda på att det här kan bli tufft och att laget kliver fram nu när det behövs.

Come On You Irons!
 

Jesper JesperWHU2024-01-15 13:52:00
Author

Fler artiklar om West Ham