Lagbanner
Inför Tottenham-West Ham

Inför Tottenham-West Ham

I morgon är det dags för kvartsfinal i Carabao Cup.

West Ham åker den korta resan till Tottenham för kvartsfinalen. David Moyes sa under dagens presskonferens att det är ett fåtal som smittats med Corona. Dock inte vilka och om det enbart är spelare eller om det är både spelare och ledare. Så det är bara att vänta och se.

Vi har dock som bekant ett flertal spelare borta för skada och även en avstängning på Vladimir Coufal. Angelo Ogbonna och Kurt Zouma finns inte tillgängliga. Hurvida Aaron Cresswell, Ben Johnson och Ryan Fredericks kan delta är osäkert. Det har ryktats om att Cresswell är tillbaka och det vore väldigt önskvärt. Om inte någon av de andra två kan spela så får vi nog se Harrison Ashby som högerback.

I Tottenham säger deras manager Conte att Sessegnon och Romero inte kan spela pga skada. Alla deras Coronasmittade spelare är friska igen. En spelare som absolut inte borde få delta är Harry Kane som borde varit avstängd efter överfallet på Robertson i senaste matchen mot Liverpool. Han fick dock endast ett gult kort. Det är väldigt frustrerande att VAR gör så olika bedömningar när det främst gäller utvisningar och straffar. Att domare kan missa händelser under spelet är förståligt men att då inte VAR rättar till det är bedrövligt. Det har varit ett stort antal märkliga beslut på de områdena de senaste veckorna.

Hur statusen är annars på de båda klubbarna är svårt att veta. Tottenham har haft flera matcher inställda innan helgens möte mot Liverpool. Så är de utvilade, ringrostiga eller både och? West Ham fick som bekant mötet mot Norwich inställt i helgen. Så det har förhoppningsvis gett lite välbehövlig vila inför i morgon.

Jag gissar att det kommer att roteras en del i båda lagen i morgon. Jag hoppas dock att Moyes ställer upp med så starkt lag som möjligt. Det skulle vara väldigt roligt med en vinst i morgon. Det kommer dock att bli väldigt svårt.

En del spelare i West Ham som spelat mindre än de andra lär nog spela i morgon. Tänker närmast på Alex Kral, Mark Noble och Nikola Vlasic. Andriy Yarmolenko har ju inte heller spelat mycket men jag hoppas att han återfinns på bänken. Tyvärr känns han både slut och stundom ointresserad. Han och West Ham mår nog bäst om de skiljs åt i januari när transferfönstret öppnas igen. Har ju ryktats om Italien för honom. Passar nog honom bättre där misstänker jag.

Jag brukar gilla att leka manager när jag skriver införrapporter och ta ut det lag som jag gissar och i kombination med vilka jag tycker ska spela. Så mitt lag i morgon ser ut som följer. Alphonse Areola i mål. Ashby som högerback och Cresswell som vänsterback. Issa Diop och Craig Dawson som mittbackar.

På mitten kan Noble och Kral få spela. Ovanför dem kan det nog bli Pablo Fornals, Vlasic och Said Benrahma. Benrahma ska ju snart till afrikanska mästerskapen och spela med sitt Algeriet så honom finns det ingen anledning att spara på eftersom vi tappar honom under många matcher. Michail Antonio brukar gilla att spela mot Spurs och har ofta gjort mål mot dem så han får lira på topp och förhoppningsvis får han gång målandet igen i morgon kväll.

Skulle det sedan behövas att byta ut en del spelare under matchen så är det bra om Declan Rice, Tomas Soucek och Jarrod Bowen finns med på bänken.

Matchen visas live på Viasat Extra och Viaplay med kl. 20:45. Kan vi få första julklappen i morgon please med ett avancemang till semifinal?

Arne Söderlund2021-12-21 15:59:18
Author

Fler artiklar om West Ham