Lagbanner
Vicarage Road, 2021-12-28 16:00

Watford - West Ham

Inför: Watford - West Ham

Inför: Watford - West Ham

Endast två dagar efter förlusten senast mot Southampton åker West Ham söder om London för att möta Watford. West Hams bästa spelare Declan Rice är avstängd efter att fått sitt femte gula kort senast.

Mängden matcher som West Ham spelat med spel i Europa, avancemangen i cuperna har märkts av de senaste matcherna. Senaste fem matcherna cuperna inkluderat har West Ham fyra förluster och en oavgjord. I princip hela ordinarie backlinjen är skadad och de offensiva spelarna har fått slut på den entusiasm de spelade med inledningsvis av säsongen. Till matchen mot Watford är också Hammers överlägset bästa spelare tillika kapten Declan Rice avstängd. Mycket talar emot West Ham i mötet mot Watford, men om det går att hitta någon ljusglimt är det att Antonio fick göra ett efterlängtat mål senast mot Southampton efter att varit inne i en lång måltorka. Moyes förväntas ställa upp med följande startelva:

Fabianski
Coufal, Dawson, Diop. Johnson
Lanzini, Soucek
Bowen, Fornals, Benrahma
Antonio

Statistik West Ham Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 28         Expected points 25,3
Mål: 30              xG 29,43
Insläppta: 24     xGA 29
Bollinnehav: 45,8%

Watford har inte haft en match sedan 15 december tack vare inställda matcher på grund av COVID-19. De har bytt tränare under säsongen och in Leicesters förra guldtränare Ranieri som fick en fin start på sitt uppdrag, men senaste matcherna har det gått sämre igen och Watford har fyra raka förluster i ligan. Det är framförallt försvarsspelet som har varit svagt och är ett av lagen som släppt in mest mål.

Statistik Watford Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 13         Expected points 14,9
Mål: 21              xG 17,47
Insläppta: 31     xGA 30,34
Bollinnehav: 42%

Coyi!

Emanuel Andersson2021-12-28 11:26:35
Author

Fler artiklar om West Ham