Lagbanner
London Stadium, 2022-05-01 17:30

West Ham - Arsenal

Inför West Ham - Arsenal

Inför West Ham - Arsenal

Dags för derby mellan två lag som båda slåss om Europaplatser. Frågan inför är huruvida West Ham kommer att prioritera derbyt eller vila nyckelspelare för viktiga semifinalen i Europa League på torsdag.

West Ham förlorade tungt mot Frankfurt i första matchen av semifinalerna i Europa League med 1-2. Tufft utgångsläge men absolut inget omöjligt att vända nu på torsdag. I senaste ligamatchen mot Chelsea roterades nästan hela startelvan och det skulle vara väldigt förvånande ifall Moyes inte gör samma sak i denna matchen. Dawson kommer i vilket fall få vilas tack vare utvisningen från senaste matchen. Förväntade startelvan är enligt följande:

Fabianski
Johnson, Diop, Cresswell,
Coufal, Noble, Soucek, Masuaku
Yarmolenko, Vlasic, Benrahma
  
Statistik West Ham Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 52       Expected points 45,6
Mål: 52            xG 53,09
Insläppta: 44  xGA 56,41
Bollinnehav: 46,2%
  
Arsenal har ett gyllene läge att knipa en Champions League plats. Just nu placerar de sig på en fjärdeplats, två poäng ned till Tottenham. Gunners har därmed ett ypperligt läge att ta tre poäng mot ett West Ham med fokus på Europa League. Självförtroendet borde det inte heller vara något fel på i och med att de vunnit mot både Chelsea och Manchester United de två senaste matcherna. 

Statistik Arsenal Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 68       Expected points 58
Mål: 52            xG 61,02
Insläppta: 40  xGA 41,05
Bollinnehav: 52,7%

Arsenal är helt klart favoriter i denna matchen vilket spelbolagen också antyder och ger Arsenal en segerchans  på 55%. Vi var trots allt nära på att få med poäng mot Chelsea förra omgången när det roterades mycket, vilket vi får hoppas på i denna matchen också.

Coyi!   

Emanuel Andersson2022-04-30 19:12:00
Author

Fler artiklar om West Ham