Lagbanner
London Stadium, 2024-02-01 20:30

West Ham - Bournemouth
1 - 1

Inför: West Ham-Bournemouth

Inför: West Ham-Bournemouth

Mitt under Deadline Day ska West Ham försöka studsa tillbaka till vinnarspåret. Under torsdagen kommer Bournemouth på besök till London Stadium. Nog börjar det bli läge för en trepoängare igen.

Den 28 december.
Det var senaste gången West Ham vann en match. Då mot Arsenal på Emirates Stadium. En match där West Ham följde sin matchplan till punkt och pricka, och fick maximal utdelning.

Sen då?

Efter det har det mest kryssats men också förlorats mot lag som West Ham ska kunna slå.
Eller ursäkta mig, som West Ham måste slå för att fortsätta kunna vara ett lag i toppen.

Och ja, jag vet. Uttåget ur FA-cupen påverkar inte den aspekten. Men det signalerar om inte annat om att det inte står rätt till för stunden. Det signalerar till lag som Sheffield United att man kan rulla ut ett topp 6-lag som West Ham utan större bekymmer. Det ger andra lag lite för mycket luft under vingarna.

Nu väntar en ny uppgift där West Ham på förhand förmodligen borde vinna, även om Bournemouth för dagen är ett riktigt bra lag.
Eller ursäkta mig, där West Ham på förhand måste vinna för att fortsätta kunna vara ett lag i toppen.

Som tidigare nämnt spelas matchen mitt under brinnande Deadline Day. West Ham ser för stunden inte ut att plocka in någon mer, trots att det hade behövts förstärkning på vänsterytter-positionen. Det verkar också göra att åtminstone en av Fornals eller Benrahma blir kvar resten av säsongen. Det är stor favorit att det blir den förstnämnde.

Med det sagt så kan det bli så att vi trots allt får bevittna en debut. Kalvin Phillips är tillgänglig, och har tränat med laget några dagar nu. Trots det hintar Moyes om att det kan bli bänken inledningsvis för honom.

En annan som återvänder efter frånvaro är Mohammed Kudus, som åkte ut tidigare än förväntat med sitt Ghana i de afrikanska mästerskapen. Även Nayef Aguerds Marocko är ute, men eftersom det bara var 48 timmar sedan de spelade känns det inte speciellt troligt att han startar.

I övrigt blir det troligtvis ingen Lucas Paqueta, då det tyvärr kan vara så att han blir borta längre än förväntat. Det återstår att se på hans andra röntgenbilder hur allvarliga problemen är.

Som sagt är det ett bra Bournemouth för dagen som gästar. En Dominik Solanke i storform kan orsaka stor skada för vilket försvar som helst.

Med det sagt så går West Ham in i mötet som små favoriter. Och vill man hänga med i toppen, ja då är det nog läge att vinna den här för att få lite ny luft i lungorna inför våren.
 

Kasper Ljungström2024-02-01 01:16:00
Author

Fler artiklar om West Ham