Lagbanner
London Stadium, 2024-02-26 21:00

West Ham - Brentford
4 - 2

Inför: West Ham-Brentford

Inför: West Ham-Brentford

Det osar inte optimism i östra London direkt. På måndag drabbar West Ham samman med ett av säsongens svagaste motstånd i Brentford. Om man är hoppfull för det? Knappast.

West Ham har inte gjort ett spelmål sedan den 21 januari. Inte en trepoängare har trillat in på kontot under hela kalenderåret. Och snart är det mars.

Spelet har varit fullständigt horribelt under en väldigt lång period, och vibörjar tappa kontakten med lagen i kampen om Europaplatserna.

Nu väntar ett möte med Brentford hemma på London Stadium. Kanske en av säsongens mest tacksamma uppgifter för många lag, sett till hur ”The Bees” har presterat.

Men för West Ham blir det förmodligen en riktigt tuff nöt att knäcka. Inte bara för att vi ha läckor i vår egen båt som sätter stopp för oss, utan även för att vi brukar ha det väldigt tufft mot laget från västra London.

Faktum är att sedan Brentford kom upp till Premier League säsongen 21/22 så har West Ham aldrig ens lyckats ta poäng mot dem i ligan.

Vad det gäller skadeläget för West Ham så har det tisslats och tasslats lite om att Lucas Paquetá skulle kunna vara redo för spel igen, vilket såklart hade varit en helt enorm förstärkning. Ser man på det krasst så är det egentligen under tiden som han saknats, som det gått som värst för oss.

Utöver honom så är Kalvin Phillips avstängd efter utvisningen senast, men sedan ekar det tomt på frånvarolistan.

Det börjar bli dags för Moyes att göra något nu. Vill han vara kvar och styra den här skutan fortsättningsvis, så får han nog börja se till sina egna brister och försöka åtgärda dem, snarare än att skryta om hur bra han gjort det under sin tid i klubben.
Jag är så oerhört trött på att höra just det argumentet kring ifall Moyes ska vara kvar.

”Titta vart han tagit oss”.

Må så vara, men att leva på gamla meriter är inget som tar en klubb framåt. Det som tar en klubb framåt är möjligheten att anpassa sig och jobba proaktivt. Något som David Moyes är, i ärlighetens namn, ganska värdelös på.
Jag vågar inte ens tänka tanken på hur supportrarna kommer reagera om det inte skulle bli vinst här heller.

Så för klubbens, David Moyes och kanske framför allt min egen hälsas skull: Bara vinn nu, West Ham. Det börjar bli kritiskt.
 

Kasper Ljungström2024-02-25 12:50:00
Author

Fler artiklar om West Ham