Lagbanner
London Stadium, 2021-12-01 20:30

West Ham - Brighton

Inför: West Ham - Brighton

Inför: West Ham - Brighton

Efter två raka förluster i ligan behöver West Ham hitta tillbaka till vinnarspåret för att haka på racet om Champions League-platser. Motståndarna är Brighton som trots fina prestationer inte tagit en seger på senaste åtta matcherna.

West Ham placerar sig fortfarande på en fjärdeplats efter tretton spelade omgångar, detta trots två raka förluster. För att fortsätta hänga med i kampen om plats till Champions League nästa år är det oerhört viktigt att snabbt hitta tillbaka till vinnarspåret.

Senast mot Manchester City ändrade Moyes till en fembackslinje men mot Brighton förväntas en fyrbackslinje igen som vi spelat med majoriteten av matcherna. Cresswell utgick senast skadad men på presskonferensen inför meddelar Moyes att smällen han ådrog sig inte var så allvarlig och kan troligtvis starta. Lanzini har fått mer och mer speltid senaste matcherna, gjorde mål senast och kanske spelat till sig en möjlighet att få starta mot Brighton. Hursomhelst föredrar Moyes att inte notera i startelvan och följande startelva förväntas på onsdag:

Fabianski
Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell
Rice, Soucek
Bowen, Benrahma, Fornals
Antonio

Statistik West Ham Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 23         Expected points 19,1
Mål: 24              xG 22,69
Insläppta: 16    xGA 20,65
Bollinnehav: 45,8%

Brighton inledde säsongen fantastiskt men är nu inne i en formsvacka. Ingen seger på senaste åtta matcherna har medfört att Brighton sjunkit i tabellen och placerar sig på en nionde plats inför onsdagens möte mot West Ham. Graham Potter ska dock ha beröm för vad han har gjort med Brighton sedan han tog över. Brighton är ett betydligt bättre fotbollslag idag trots begränsade resurser i jämförelse med konkurrenterna. Det är inga nya skador sen senaste matchen och skulle inte bli förvånad ifall Potter ställer upp med samma startelva som senast mot Leeds. 

Statistik Brighton Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 18         Expected points 20,5
Mål: 12              xG 18,09
Insläppta: 14    xGA 13,99
Bollinnehav: 56,3%

West Ham bör ha en goda chanser att vinna matchen och är enligt spelbolagen favoriter till att vinna matchen. Det är dock anmärkningsvärt att de sex senaste matcherna lagen emellan har slutat oavgjort.

Coyi!   

Emanuel Andersson2021-11-30 06:30:00
Author

Fler artiklar om West Ham