Lagbanner
London Stadium, 2022-08-21 15:00

West Ham - Brighton
0 - 2

Inför: West Ham-Brighton

Inför: West Ham-Brighton

På söndagseftermiddagen är det dags för säsongens tredje match när vårt kanske största boogeyteam Brighton kommer på besök till London Stadium. West Ham, som fortfarande är på jakt både efter säsongens första poäng och mål, har tidigare haft det tufft mot ”The Seagulls” och inte lyckats vinna mot dem sedan 2012. Då i Championship. På söndag hoppas vi kunna bryta trenden.

Efter den krampaktiga segern mot Viborg FF i Europakvalet återvänder West Ham till Premier League för spel mot Brighton and Hove Albion. Brighton har sedan de gick upp i Premier League år 2017 visat sig vara en fullvärdig medlem av den engelska högstaligan och har för många blivit ett mycket tufft motstånd. Inte minst för West Ham. The Hammers har inte lyckats vinna över laget på tio år och den senaste förlusten är såklart fortfarande färsk i minnet. Sista omgången förra säsongen när vi, på ett mycket surt sätt, gick miste om nytt spel i Europa League.

Men! Nya tider nu. Ny säsong, nya mål och en ny jakt på att ta första trean mot The Seagulls inleds på söndagen. West Ham har haft en trevande säsongsinledning med två raka förluster och är det enda laget som fortfarande inte fått bollen i nät. Men efter att Gianluca Scamacca, Jarrod Bowen och Michail Antonio fått mersmak sedan målen mot Viborg hoppas vi nu att det ska kunna släppa även i ligan.

Vad det gäller skadelistan i West Ham så börjar den, sakta men säkert, bli kortare. Angelo Ogbonna gjorde i torsdags sin första start för seniorlaget sedan den sjunde november, vilket var otroligt skönt att se. Men Moyes berättade i veckan att hade det inte varit för alla övriga skadebekymmer i backlinjen hade han kanske inte spelat den matchen. Så huruvida det blir start för honom på söndag återstår att se, men troligtvis förpassas han till bänken till förmån för Kurt Zouma som ska vara tillbaka efter mindre skadebekymmer samt nyförvärvet Thilo Kehrer, som hoppade in på ett mycket piggt sätt under torsdagens Europakval. I övrigt är Craig Dawson fortfarande skadad men är på god väg att leta sig tillbaka till full kapacitet.

Jag hoppas nu verkligen att trenden vänder. Att West Ham på riktigt kan sätta igång vad som kommer bli en lång och tuff säsong. Det är otroligt viktigt för självförtroendet i truppen att spelarna som behöver trumma igång också får göra det. Scamacca behöver få in ett ligamål för att kunna slappna av och hitta lugnet snarare än pressen. Bowen behöver få spelet att lossna och Rice måste hitta tillbaka till sitt forna, progressiva, brytningssäkra jag. Det finns en del frågetecken om hur elvan kommer se ut. Troligtvis blir det ingen start för Scamacca och Cornet igen efter att ha startat i torsdags, och i så fall är det Antonio och Benrahma som ersätter dem. Benrahma har så här långt varit vår bästa spelare och jag hoppas verkligen att han kan hålla i den formen ett tag till.

Bryt trenden, vinn över Brighton och undvik att skapa stress och oro bland fansen. Därefter vet jag att det kommer bli en ketchupeffekt på det här laget och vinsterna kommer dugga tätare än i inledningen på säsongen. COYI!
 

Kasper Ljungström2022-08-20 11:54:00
Author

Fler artiklar om West Ham