Lagbanner
Inför: West Ham-Leeds United

Inför: West Ham-Leeds United

På söndagseftermiddagen tar West Ham emot Leeds United när det är dags för Premier League-klubbarna att göra entré i den anrika FA-cupen. Mitt i ett intensivt spelschema i ligan kombinerat med coronakaos så kan vi nog räkna med en kraftigt roterad elva.

Efter att ha hittat tillbaka till vinnarspåret de senaste två omgångarna i ligan så kommer West Ham till säsongens FA-cupdebut med högt huvud. Efter en onödigt svettig vinst senast mot Crystal Palace så är magkänslan nu mycket bättre än den var för några omgångar sedan. Det känns som att vi mer och mer tar kliv emot att vara så bra som man vant sig vid nu för tiden. Därför känns det här som en väldigt viktig match för att fortsätta stärka moralen och självförtroendet i truppen och för att fortsätta bygga momentum.

Förra gången vi mötte Leeds i ligan blev det vinst, även om det satt långt inne. Leeds tog ledningen genom sin fixstjärna Raphinha innan Bowen prickade Firpos rygg för kvitteringen och Antonio löste alla tre genom en fin aktion i slutminuten. Då var det på Elland Road, nu är det på London Stadium.

Leeds har inte inlett säsongen speciellt starkt alls. Ett bristande försvar och en oerhört lång och tung skadelista har gjort det svårt för fjolårsnykomlingarna att följa upp förra årets fina prestationer. Faktum är att hela fem av de elva som startade för Leeds när vi möttes i september är borta på grund av skada. Lagkaptenen Liam Cooper, landslagstjärnan Kalvin Phillips och succéanfallaren från fjolåret Patrick Bamford är alla borta och har varit det en längre tid. Lägg där till Struijk, Shackleton, Cresswell och Rodrigo så förstår man att det är ett tydligt försvagat Leeds vi ställs emot på söndag. Laget befinner sig nu på en 16:e plats i ligan och bara Newcastle och Norwich har släppt in fler mål än ”The Peacocks”.

Skadeläget för vår del ser liknande ut som det gjort senaste veckorna med Ogbonna, Zouma, Cresswell alla kvar på skadelistan. Benrahma är också otillgänglig då han åkt iväg på Afrikanska mästerskapen med sitt Algeriet. Huruvida Fornals har blivit frisk efter att ha testat positivt för covid-19 inför Watfordmatchen återstår att se.

Troligtvis så roterar Moyes så kraftigt han kan denna match. Efter ett otroligt intensivt spelschema över jul och nyår så förtjänar spelarna som spelar mest så som Bowen, Soucek, Rice och Antonio att få vila denna gång. Detta är ett ypperligt tillfälle för Vlasic att få bygga vidare på sina fina insatser på senaste tiden. Att ge Harrison Ashby ytterligare A-lagsminuter i benen och Alex Kral ett ärligt försök.

Trots att West Ham spelar i rekordmånga turneringar samtidigt denna säsong så känns även denna turnering väldigt viktig. Viktig på så sätt att vi får lufta spelare som annars sitter mycket bänk. Viktig för att bygga självförtroende. Viktig för att det är ytterligare en titelchans. För det måste man våga tro på som West Ham-supporter år 2022.

Tips: 2-1 West Ham!

Kasper Ljungström2022-01-08 11:32:05
Author

Fler artiklar om West Ham