Lagbanner
London Stadium, 2021-08-23 21:00

West Ham - Leicester

Inför West Ham - Leicester

Inför West Ham - Leicester

På måndag kväll är det dags för West Hams hemmapremiär på ett fullsatt Olympic Stadium för första gången sedan pandemin. På andra sidan står Leicester som likt West Ham vann premiären förra helgen.

West Ham kommer till hemmapremiären med vind i ryggen efter seger i premiären mot Newcastle. Offensivt stod West Ham för en fin insats, skapade mängder av målchanser som resulterade i fyra mål. Är vårt anfallsspel på denna höga nivå eller var det Newcastles försvarsspel som var undermåligt? Mot Leicester kan vi få svaret då deras försvarsspel är bland de bästa i ligan och höll nollan planenligt i premiären mot Wolves.  

Truppläget i West Ham verkar lovande inför matchen. Moyes sa på presskonferensen inför matchen att det är mindre känningar på två spelare men annars är läget stabilt i truppen. Osäkert vilka dessa spelare är eller ifall de kommer kunna spela. Det har framkommit rykten under helgen att säsongens hittills enda nyförvärv Areola ska starta matchen så kanske har Fabianski fått någon känning. Men med alla spelare tillgängliga förväntas inga ändringar göras i startelvan och Moyes formerar i så fall följande elva:

Fabiansk
Coufal - Dawson - Ogbonna - Cresswell
Rice - Soucek
Bowen - Benrahma - Fornals
Antonio

Statistik West Ham Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 3         xP 2,2
Mål: 4             xG 3,71
Insläppta: 2   xGA 2,2
Bollinnehav: 48,1%
  
Leicester har inlett säsongen på bästa tänkbara vis. Först genom att vinna Community Shield mot Manchester City och sedan besegra Wolves i premiären med 1-0 efter mål av Jamie Vardy. The foxes har dock stora skadebekymmer i backlinjen med Evans, Justin Fofana och Bertrand skadade. I övrigt har Rodgers fullt manskap att tillgå och förväntas kunna mönstra samma startelva som senaste matchen mot Wolves.

Statistik Leicester Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 3         xP 0,8
Mål: 1             xG 0,98
Insläppta: 0   xGA 1,79
Bollinnehav: 54,5%

Förra säsongen vann West Ham båda mötena lagen emellan. Först genom en övertygande seger med 0-3 på bortaplan och sedan 3-2 på hemmaplan. Förhoppningsvis kan vi göra en lika bra match på måndag kvällen och fira tre nya poäng inför fullsatta läktare på Olympic Stadium!

Coyi!   

Emanuel Andersson2021-08-22 12:00:00
Author

Fler artiklar om West Ham