Lagbanner
Inför West Ham-Man City

Inför West Ham-Man City

Fjärde omgången i Carabao Cup stundar i morgon kväll.

Åter har vi ett motstånd från Manchester. Efter att ha vunnit borta mot Man United väntar nu City hemma på London Stadium. Ingen kan anklaga oss för att ha tur i cuplottningen.

Jag hoppas att David Moyes ställer upp med ett så starkt lag som möjligt. Det är många supportrar som rynkar på näsan när det gäller Ligacupen, även en del West Ham supportrar. Det är något jag inte förstår. West Ham är inte bortskämda med titlar och Ligacupen är en av några möjliga titlar så go for it tycker jag. Det är snart 41 år sedan vi senast vann något.

Det blir dock inte lätt mot Man City i morgon. De har vunnit Ligacupen/Carabao Cup fyra år i rad och har en fantastisk trupp med bra spelare. Det ryktas om att Pep Guardiola tänker ställa några ungdomar på planen. De kommer dock tveklöst ha ett slagkraftigt lag ändå om så sker. Något som är nytt från fjärde omgången är att man kan byta in fem spelare av de nio som är på bänken mot för tre i omgången före. Det ska även gå att byta in två spelare vid misstanke om hjärnskakning.

West Ham kommer dock till matchen med tre raka segrar och noll insläpta mål i dessa matcher. Något vi får hoppas håller i sig. Senast var i söndags då West Ham vann mot Tottenham. Tottenham redaktionen skrev i deras införrapport där de undrade om West Ham var på riktigt och att West Ham utan Michail Antonio är ett högst mediokert lag. Vilken tur att vi då har Antonio som avgjorde matchen till vår fördel. Antonio lär dock inte starta i morgon utan han torde finnas på bänken. Vi har dock visat ändå att vi har ett rätt så bra lag att ställa upp med även om det roteras en del i laget. Är då West Ham på riktigt? Absolut är vi det. Vi får dock vänta och se om hur långt vi räcker den här säsongen. Hittills har det dock varit riktigt roligt att följa vårt West Ham.

I söndags fanns inte Vladimir Coufal, Ryan Fredericks och Alex Kral att tillgå. Har inte sett några uppgifter om de eventuellt kan vara med i morgon. Coufal gissar jag inte kommer att finnas med. Fredericks spelade lite i torsdags mot Genk så han kanske kan finnas med i truppen. Kral som haft Covid kanske också kan vara tillgänglig.

Jag gissar att Moyes kommer att byta ut en fem sex spelare eller ännu fler från i söndags till matchen i morgon. Kanske vi får se någon av våra ungdomar i morgon. Det lär säkert finnas med ett par av dem i truppen i alla fall. Med dessa tankar inför matchen så skulle jag ställa upp med följande spelare.

I mål Alphonse Areola. Han har gjort det bra i de matcher han hittills spelat. En missbedömning i torsdags mot Genk när han var ute och hängde tvätt, det gick dock bra den gången. Annars har han dock varit bra. Mittbackar lär bli Craig Dawson och Issa Diop. Ben Johnson kommer säkert att spela också. Frågan är bara om han spelar högerback eller om han får gå över på andra sidan och spela vänsterback? Vi skulle behöva vila Aaron Cresswell. Jag vill dock inte ha Arthur Masuaku som vänsterback. Han får gärna spela vänsterytter men inte i försvaret då han saknar defensiv förståelse enligt mig. Så kanske Johnson som vänsterback och förhoppningsvis Fredericks som högerback.

Mittlås på mittfältet tror jag att Mark Noble och Manuel Lanzini spelar hoppas dock att Kral kan gå in där och att Lanzini kan gå högre upp i planen. I trion framför dem skulle jag sätta Masuaku på vänstersidan, Nikola Vlasic i mitten och helst Lanzini på högersidan. Här är det dock en lucka om Kral inte kan spela. Andriy Yarmolenko kan spela på högra sidan men då är frågan vem vi kan sätta på topp? Jarrod Bowen skulle behöva vila liksom Antonio och vem ska då spela på topp om Yarmolenko spelar högerytter? Vi saknar verkligen en anfallare till.

Moyes har verkligen en hel del att fundera på när det gäller att formera sin laguppställning. Jag hoppas på följande uppställning utifrån mitt resonemang ovan:

Areola
Fredericks, Diop, Dawson, Johnson
Noble, Kral
Lanzini, Vlasic, Masuaku
Yarmolenko

Helst skulle jag dock vilja se starkast möjliga lag men så kommer det knappast att bli. Man City måste ses som stora favoriter att vinna matchen. Om vi mot förmodan skulle ta oss vidare i Ligacupen så vad är oddsen att Liverpool eller Chelsea faller på vår lott i nästa omgång i så fall?

Matchen visas live på Viasat Sport Extra och Viaplay i morgon kl. 20:45

Arne Söderlund2021-10-26 13:23:00
Author

Fler artiklar om West Ham