Lagbanner
Inför: West Ham United- Leeds

Inför: West Ham United- Leeds

Matcherna duggar tätt för West Ham just nu. Tre matcher på åtta dagar som alla har resulterat i vinst. Det nya året har börjat fantastikt. Nu väntar återigen Leeds på hemmaplan. Förra veckan var det i FA-cupen, denna gången i Premier Leauge.


Som sagt, det har varit en händelserik vecka för West Ham United. Förra helgen kom Leeds på besök i FA-cupen. West Ham vann med 2-0, efter mål av Lanzini och Bowen och avancerade vidare till fjärde rundan. Under onsdagen kom Norwich City på besök och även den matchen slutade med 2-0. Bowen gjorde två mål i den matchen.

Läget i truppen verkar gå mot det normala. David Moyes pratade under presskonferensen om skador och Covid-19. Soucek, Noble & Fredericks missade alla onsdagens match mot Norwich. Moyes vill dock inte gå in på vem som har varit borta på grund av skada och vem som har varit borta på grund av Covid-19. Moyes bekräftar däremot att man har haft flertalet fall av Covid-19 i truppen under en period.

Det positiva som har kommit ur denna veckan är att Cresswell återigen fanns med från start under onsdagens match. Vänsterbacken har varit borta under en tid på grund av skada. Johnson som har vikarierat på både vänsterbacken såväl som högerbacken ska ha en eloge för hur han har vuxit medans ordinarie startspelare har varit borta.

Zouma kom tillbaka till träning med laget under veckan. Mittbacken som värvades från Chelsea under sommaren visade redan från start att han kommer att bli våran absoluta 1:a i mittförsvaret tillsammans med Ogbonna. Oklart när han ska vara tillbaka i matchform. Jag tror inte att Moyes känner någon vidare stress i dagsläget med att få in våra ordinarie startspelare från skada då laget trots allt ha gott bra nu på slutet. Det blev ett naturligt fall i formen i samband med Zouma & Ogbonnas skadades.

Moyes har i dagsläget inte bekräftat om några spelare är tillbaka av de som missade onsdagens match. Därav gissar jag på att startelvan blir den samma även i denna match.

West Ham United XI

Fabianski
Coufal-Dawson-Diop-Cresswell
Rice-Lanzini
Bowen-Fornals-Vlasic
Antonio

West Ham har vunnit samtliga möten mot Leeds sedan de gick upp i Premier Leauge igen. Senaste matchen slutade 1-2 till West Ham efter ett otroligt slut där West Ham forcerade in det vinnande målet i den 90:e minuten. Leeds har annars svajat denna säsongen också. De har tendenser till att spela väldigt attraktiv fotboll med det har inte alltid lönat sig. Leeds har även de haft problem med skador på nyckelspelare. Pascal Struijk, Kalvin Phillips, Patrick Bamford, Rodrigo och Charlie Cresswell har alla varit skadade. Oklart om någon av dessa är tillbaka till morgondagens match.

West Ham är inför mötet på en 4:e plats i Premier Leauge och motståndarna Leeds på 16:e plats.

Matchen spelas på imorgon på London stadium, avspark 15:00 svensk tid. Vi hoppas givetvis på att vi fortsätter 2022 obesegrade.

Come On You Irons!

Eric2022-01-15 20:45:00
Author

Fler artiklar om West Ham