Lagbanner
London Stadium, 2022-02-27 15:00

West Ham - Wolves

Inför West Ham - Wolverhampton

Inför West Ham - Wolverhampton

Kan West Ham vända den dalande formkruvan och ta en viktig seger till fighten om sista Champions League platsen? Även Wolves har häng på den nämnda platsen tack vare sina fina resultat på det nya året och vid seger går förbi West Ham i tabellen.

West Hams formkurva är dalande och spelet ser inte lika bra ut som det gjort senaste tolv månaderna under David Moyes. Vi kanske helt enkelt blivit lite bortdkämnda över det senaste tidens prestationer laget har bjudit oss på? För resultatraden är inte katastrof: två förluster, två oavgjorda och en seger, men spelet går långsammare och spelarna ser trötta ut, vilket inte är konstigt med tanke på så många matcher vi har spelat under säsongen med så tunn trupp i jämförelse toppkonkurenterna.

Moyes berättar inför matchen att skadeläget är bra, spelarna som kommer att missa är Ogbonna, Masuaku med långtidskador och Coufal har opererats nyligen och kommer att missa några veckor. Förväntade startelvan ser ut enligt följande:

Fabianski
Johnson - Dawson - Zouma - Cresswell
Rice - Soucek
Bowen - Benrahma - Fornals
Antonio

Statistik West Ham Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 42      Expected points 37,1
Mål: 45          xG 42,66
Insläppta: 34  xGA 41,23
Bollinnehav: 46,5%

Wolverhampton är ett lag som smugit under radan stora delar av säsongen men som under senare tid börjat klättra och utmanar om Europaplatser på allvar. Främst är det försvarsspelet som har imponerat och de har endast släppt in 20 mål på 25 matcher. Det är bara Chelsea och Manchester City har släppt in färre. Wolves parkerar inför matchen på en sjundeplats i tabellen. 

Statistik Wolverhampton Premier League 21/22 (källa wyscout)
Poäng: 40      Expected points 31,5
Mål: 24           xG 29,02
Insläppta: 20  xGA 33,67
Bollinnehav: 47,2%


Det är två lag formkurvor som pekar åt tåvå olika håll. Matchen är oerhört viktig och vid seger för Wolves går de förbi West Ham i tabellen. Det känns som en väldigt jämn match på förhand men enligt oddsbolagen ska West Ham vara favoriter och en segerchans på ca 45%.

Coyi!   

Emanuel Andersson2022-02-26 10:28:00
Author

Fler artiklar om West Ham