Lagbanner
2022-08-25 19:00

Viborg - West Ham

Införrapport: Viborg–West Ham
Nyförvärvet Thilo Kehrer får spela in sig ytterligare i backlinjen.

Införrapport: Viborg–West Ham

Första europeiska bortamatchen för säsongen väntar runt hörnet. Följet från östra London ska bege sig till Danmark och centrala Jylland för mötet mot Viborg. Efter en fullständigt usel start i Premier League är ett avancemang i Europa nästintill nödvändigt för klubben.


Noll gjorda mål i ligan. Tre blytunga förluster. Och en trupp utan glöd. Det är en kort, men häpnadsväckande koncis sammanfattning av West Ham i nuläget. Vår enda seger, mot just danska Viborg ute i London, var inte särskilt övertygande heller. En osäker backlinje släpper in mål och ett ambitionsfattigt anfall presterade medelmåttigt i förhållande till motstånd. Scamacca når högst på ett inlägg, Bowen skjuter ett bra skott och Benrahma utnyttjar junioren till högerback som blir inbytt i mitten av första halvlek. Det känns som att vi skulle städa av denna typer av matcher på ett annat sätt i fjol, nu känns det inte alls lika övertygande. 

Att Rice inte finns tillgänglig är såklart också en faktor att räkna in. Trots att hans kompetens inte ska behövas i denna match, känns det som att ett lugn från vår “skipper” skulle vara fördelaktigt för truppen. Ledare behöver stiga fram i svackor och nu hade varit ett bra läge för honom att vinna lite mark och respekt hos våra nyförvärv samt stärka sitt egna självförtroende. På intervjun efter matchen mot Brighton hörde vi en relativt pessimistisk (realistisk i vissa ögon) Rice som berättade hur West Ham inte kommer vinna varje match eller Premier League. Ett synsätt som Leicester tveklöst inte hade säsongen 15-16 när de gick och vann ligan. Min poäng är inte att vi ska göra en Leicester 2016 utan snarare poängtera hur vi i fjol hade inställningen  att allt var möjligt. Medan vi nu har en kapten som tidigt i säsongen går ut och säger hur vi inte kommer vinna ligan, eller varje match. Det hade helt enkelt varit behövligt för tron hos oss fans att se Rice dominera en match igen, det som han gjorde precis hela tiden i fjol. 

Hur som helst, med alla variabler inräknade, även faktumet att Viborg har tillgång till sitt anfallshot Ibrahim Said som inte kom till spel i London på grund av Brexit och visumsförordningar, ska detta vara en synnerligen enkel match. Vi får inte glömma att West Ham spelar i världens bästa liga och att vi en av våra tre förluster mötte enligt mångas förmenanden världens bästa lag. Dessutom kommer vi in i matchen med en tvåmålsledning vilket innebär att danskarna behöver vinna med två mål för att ta vidare matchen till förlängning.

Det är dags nu att skapa en grund att bygga vidare på. Lite mål hade inte skadat och en vinst inför helgens bortamöte mot Aston Villa känns nästan vitalt. Kehrer får chansen att spela in sig lite till och Emerson, det andra italienska nyförvärvet denna säsongen, får titta på sin första match som West Ham spelare då han ännu inte registrerats. Jag förväntar mig att vi ställer upp med följande elva:

                      Areola
Ashby  Johnson  Kehrer  Cresswell 
            Downes  Soucek
Bowen          Lanzini           Cornet 
                    Scamacca

COME ON YOU IRONS!

 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-08-25 01:28:01
Author

Fler artiklar om West Ham