Lagbanner
London Stadium, 2024-02-11 15:00

West Ham - Arsenal
0 - 6

Införrapport: West Ham–Arsenal

Införrapport: West Ham–Arsenal

Ytterligare en gång för denna säsong ska vår före detta kapten komma tillbaka till London Stadium. Vi har haft ovanligt bra resultat mot Arsenal i år och att få med något poäng från denna match, hade varit mycket viktigt.

Att Arsenal är ett bra lag behöver inte sägas ytterligare. De har kommit undan skador väl denna säsong och kommer till London Stadium efter att ha besegrat Liverpool på hemmaplan och instiftat sig racet om titeln på riktigt. Själva har vi ännu inte tagit en seger 2024, utan den senaste vinsten kom i mellandagarna mot just Arsenal. Denna gång kommer vi dock till spel utan vår stjärna Lucas Paqueta som var en viktig kugge i det senaste mötet. 

West Ham är utan tvekan ett annat lag utan brassen. Den edge vi annars har, med perfekt slagna djupledsbollar till våra kvicka anfallare, försvinner med hans frånvaro. Men den edge vi har i denna match, som vi annars inte har, är att Arsenals kanske bästa spelare i år är vår före detta kapten. Och bland hans sämsta insatser han har gjort i den röda tröjan, har varit mot just West Ham. Vi får helt enkelt hoppas att Rice inte kommer upp i nivå, och att Ödegård vaknar på fel sida. Men annars ska det mycket till för att vi ska vinna den här matchen. 

Utöver Paqueta har Moyes gått ut och sagt att Antonio ännu inte är redo för spel. Om detta är för att spela mindgames med Arteta vet jag inte. Vår gode skotte har en historia av att ha gjort det tidigare. Men med antagandet att han talar sanning tror jag vi startar med exakt samma elva som mot Manchester United:

                     Areola
Coufal  Zouma  Aguerd  Emerson
               Soucek     Alvarez
Kudus        Ward-Prowse     Johnson
                    Bowen


Vi har ingenting att förlora. Nu åker vi West Ham! 
 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2024-02-10 11:32:00
Author

Fler artiklar om West Ham