Lagbanner
London Stadium, 2022-03-13 15:00

West Ham - Aston Villa

Införrapport: West Ham–Aston Villa
"We can beat anyone on our day." David Moyes

Införrapport: West Ham–Aston Villa

Visst skulle vi kunna kalla denna matchen för en mellanlandning i vår Europa league turné, men ligan är alltid ett kvitto på årets prestationer och förlorar vi mot formstarka Villa är det alldeles för många lag som nosar oss i nacken…

Från en viktig Europa league match i Sevilla, till en viktig Premier league match i London. Senast vi ställdes mot englands andra laget i claret & blue bjöds det på målkalas och dans när Ben Johnson dundrade in sitt andra för klubben från distans. Även vår vice kapten Rice hade lyckan med ett långskott. 1–4 slutade den matchen på Villa Park, men att vi ska få med oss samma goda resultat denna gång har jag svårt att tro. 

Aston Villa är i en otroligt god form just nu. Efter att ha gjort en del klockrena värvningar i vinter, där profilen Philippe Coutinho sticker ut mest, har Steven Gerrard och Villa lyckats få igång maskinen igen efter försäljningen av Jack Grealish. På dem senaste tre matcherna i ligan har laget lyckats göra hela nio mål (!), desto mer häpnadsväckande är att killen mellan stolparna, “Emi” Martinez, inte behövt plocka upp en enda boll från eget nät. Dessutom är Villa relativt skadefritt, endast mittfältaren Nakamba är frånvarande. Emellertid lyser han inte med sin frånvaro då mittfältet fortfarande är enormt starkt med spelare som McGinn och Douglas Luiz.

Själva kommer vi sakna enligt mångas förmenande vår viktigaste spelare i form av målgöraren och kreatören Jarrod Bowen. Moyes berättade i inför-match presskonferensen att Bowen inte kommer närvara efter skadan han fick mot Liverpool. Lanzini som kommer spela från start behöver sin vapendragare ute till höger, och det kommer bli Benrahma eller Vlasic. Benrahma gjorde ett fantastiskt inhopp i Sevilla där han med sin x-faktor lyckades skaka liv i vårt anfallsspel som till synes var relativt dött. Vlasic å andra sidan hade inte samma inverkan på spelet, och har inte heller lyckats komma igång som vi hade hoppats. 

Villa kommer med högsta sannolikhet ställa upp med ett anfallspar i form av målfarlige Watkins och senioren Ings. För att kunna behandla dem på bästa sätt tror jag att en fembackslinje behövs. Dessutom har Cresswell varit en bättre spelare då han fått spela som “vänster innerback” istället för den klassiska vänsterbacks positionen. Fornals som har gjort ett fantastiskt arbete på vänster ytterback spelar förhoppningsvis där och Johnson till höger med låset Dawson Zouma emellan. Rice kommer förmodligen ha en mer offensiv roll än mot Sevilla där det var tydligt att hans jobb var att stanna på rätt sida och städa eventuella kontringar. Soucek å andra sidan kommer spela i den motsatta rollen. Antonio längst upp och Lanzini med Benrahma strax bakom:


Fabianski
Johnson Zouma Dawson Cresswell Fornals
Rice Soucek
Lanzini Benrahma
Antonio


Vi kommer att sättas på prov på riktigt den här gången. Det finns ingenting att skylla på, då Villa kommer från spel senast i torsdags, likt oss själva. Trots att många av oss supportrar fortfarande har vårt sinne i Europa league får vi inte glömma att ligan i slutändan är vårt kvitto på säsongens prestationer. Aston Villa, som nosar oss i nacken, kommer för att vinna och ingenting annat, men det gör vi med och trots att detta är en mellanlandning i vår Europa turné så citerar jag Moyes: “We can beat anyone on our day.”

 Tips: 2–2 Dawson gör två.

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-03-12 23:37:03
Author

Fler artiklar om West Ham