Lagbanner
London Stadium, 2024-03-10 15:00

West Ham - Burnley
2 - 2

Införrapport: West Ham–Burnley
Emerson med denna baljan för att sätta prägel på sin enastående säsong. Skadebekymmer är ett mörkt moln.

Införrapport: West Ham–Burnley

Ett hemmamöte mot en nedflyttnings kandidat bör ses som en trepoängare. Framförallt för ett lag som spelar slutspel i Europa. Jag hoppas att det ligger något i det, men rent krasst gör det inte det. Senaste mötet vann vi, men inte på enkla grunder. Soucek avgjorde då i sista minuten i en match vi inte förtjänade tre poäng.

Senast kommer vi från en hopplös match i Tyskland där Freiburg, med hjälp av domaren, rånade till sig en seger. Oavsett vilket lag som hade varit inblandade i den straffsituationen, hade jag sagt att det var straff. Det har ingenting med West Ham att göra, endast faktumet att det är ett väldigt udda beslut. Utöver den sekvensen, vilken å andra sidan är svår att gå vidare från, bjuder vi på en tempofattig och energifattig match. Det fanns inget etablerat anfallsspel, och framförallt letade inte passningarna fram till Bowen i den mån de borde. 

Morgondagens motståndare kommer från fyra raka förluster, där man bara lyckats göra ett mål. Fotbollen de spelar kan anses övermodig, och det är ingen hemlighet att tränare Kompany gillar att stå högt och sätta press. Rent objektivt bör detta spelsätt passa West Ham som handen i handsken, förutsatt att Moyes spelar som han ofta gör. Lågt och tätt. Jag skulle dock vilja poängtera att Moyes spelsätt har förändrats den senaste tiden. Laget har i allmänhet en högre utgångspunkt där Ward-Prowse och Bowen styr ett, i förhållande till tidigare, högre press-spel. Med detta sagt åkte vi på en olyckosam skada i Tyskland. Vår eminenta vänsterback Emerson, som för övrigt går att hitta i många experters “team of the season so far”, fick gå av till förmån för Cresswell. Den gamle assistmakaren har inte spelat fotboll kontinuerligt sedan förra hösten, och denna svaghet kommer Kompany och hans kompani garanterat utnyttja. Ett beslut kring Emerson kommer att tas närmare matchstart. 

Godare nyheter är att Paqueta har kommit över sin skada och spelat frekvent den senaste veckan. Att han är viktig för laget är sannerligen ingen nyhet. Men att han är vital i Moyes sätt att spela kan anses vara det. Positionen han utgår från, vänsterkanten, är speciell i uppställningen. Det är sällan man finner brassen där ute. Han växlar mycket med Ward-Prowse och kliver in i 10-rollen där hans passningsfot och kvicka dribblingar har större nytta. En renodlad “winger” passar helt enkelt inte lika bra där. 

Med vänsterback position som osäker tror jag vi ställer upp med följande elva:

                             Areola
Coufal    Mavropanos      Aguerd     (Cresswell)
                    Soucek       Alvarez
   Kudus         Ward-Prowse         Paqueta
                           Bowen


Zouma såg sliten ut i mötet mot Freiburg, och det är inte omöjligt att han vilas i denna match. Det är däremot inte min förhoppning, framförallt på grund av Aguerd  osäkra ageranden det senaste. Med all information  upplagd på bordet, ska detta ändå vara en match vi tar tre poäng i. En Europa-plats är “up for the taking” och vi ska bannemej utmana om den.
Come On You Irons!

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2024-03-09 16:47:00
Author

Fler artiklar om West Ham