Lagbanner
London Stadium, 2024-04-02 21:15

West Ham - Tottenham
1 - 1

Införrapport: West Ham–Tottenham
Svårt att blicka framåt, men vi måste. Annars blir det inte så kul.

Införrapport: West Ham–Tottenham

Utan att gå in på detaljer kring vad som gick rätt eller fel i helgens match mot Newcastle, måste vi blicka framåt. Bara dagar efter den tunga förlusten väntar ett Londonderby mot den vita rivalen. När Tottenham var som allra bäst tidigare denna säsongen, lyckades vi vinna. Många pratade då om “anti-fotboll”, men jag säger: mata mig med den, om den ger oss tre poäng mot Spurs.


Jag vill inte kommentera Newcastle matchen ytterligare. Men alldeles för många har påpekat Moyes agerande som felaktigt när han bytte ut Antonio mot Philips. Jag kan inte greppa hur det är ett dåligt byte när man leder med 1–3 och har 20 minuter kvar på matchklockan. Att Philips gör ett fullständigt uselt inhopp finns det en sanning i. Men en defensivmittfältare, som spelat på världens högsta nivå i åratal, ska kunna ge sin tränare tillräckligt med trygghet att försvara en tvåmålsledning. Och att vår tränare byter ut en trött och utsprungen anfallare, med en långtidsskada i nacken, mot denna defensivamittfältare, är ett korrekt beslut. Att Moyes på något sätt ska kunna veta att han gör ett dåligt inhopp och drar på sig en tveksam straff, blir nästan lite udda. Vi kan inte kräva att han ska se in i framtiden, eller? Visst har Philips gjort svaga inhopp tidigare, men ett par dåliga inhopp ska inte innebära att han aldrig får chansen igen. Om man går med den logiken, kan man i förlängningen dra parallellen till att Paqueta inte borde fått chansen efter hans inhopp han gjorde initialt i sin West Ham karriär.  

Hur som helst, ett starkt Tottenham med både Son och Maddison tillbaka, kommer inte att bli en lätt uppgift. Den ursnabba mittbacken van de Ven ser ut att möjligtvis vara tillbaka mot oss, vilket förstås är usla nyheter. Han är en spelare som enkelt kan mätas med Bowens fart, medan deras andra mittback, Romero, kan mätas med Antonios styrka. I West Ham får vi tampa oss genom ännu en match utan Álvarez, vilket förstås ses som ett nederlag. Ward-Prowse arbetade hårt senast, och gjorde allt han kunde för att både vara uppspelsfoten bakifrån OCH press-spelaren framåt. Det är ingen enkel uppgift, men ändå det som krävs när vår käre tjeckiska-träfot är den andra mittfältaren. 

Enligt beskrivningen ovan är det svårt att se oss som favoriter. Om man därtill ser till den allra senaste formen, har Tottenham ett övertag i och med deras seger och vårt poängtapp. Men likt vårt senaste möte mot Spurs, behöver man inte vara favoriter för att vinna. Uppenbarligen behöver man inte ens ha bollen för att vinna. Som beskrivet i inledningen, kan den där bollen vara vart än den vill. Om det innebär att vi tar tre poäng. Förstår att man vill se mycket bollinnehav och fina anfall arkikteterat från egen planhalva, framförallt när man spelar på hemmaplan. Men att spela på det viset mot Tottenham är naivt, och exakt den maner Spurs vill att vi ska ha. På senare tid har vi å andra sidan blivit bättre på att sätta press. Vi är följsamma och det händer allt oftare att vi vinner bollen på offensiv planhalva. Om vi slutar med det, och inte pressar alls, kan jag förstå missnöjda miner. Framförallt för att det har varit så effektivt, men också för att det skulle visa mer svaghet än styrka. 

Sammanfattningsvis ska det bli kul med match imorgon, och det ska bli spännande att se hur  matchbilden mynnar ut. Som sagt, tror jag att vi ska vara förberedda på ett lågt bollinnehav och disciplinerat försvarsspel. Det är nog det enda sättet vi kan få våra tre poäng i denna match. Elvan som ska göra det tror jag kommer se ut som följande:

                 Fabianski

Coufal Zouma  Mavropanos  Emerson
    
               JWP   Soucek 

   Bowen  Paqueta  Kudus

                 Antonio

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2024-04-01 22:10:00
Author

Fler artiklar om West Ham