Leicester City- West Ham United

West Ham United begav sig under söndagen sig till East Midlands och Leicester City. Efter en bra första halvlek och en sämre andra, kunde West Ham rädda 1 poäng i matchens absoluta slutskede.

West Ham kom till matchen med vind i segel efter vinsten senast mot Watford. Trots att Moyes valde att ställa upp med en något korrigerad startelva så var det West Ham som började matchen absolut bäst. Mycket öppnande passningar offensivt där 4-5 stycken West Ham spelare ständigt fyllde på. Samtidigt höll man positionerna bakåt när Leicester väl fick rull på bollen. Många av Leicesters anfall avbröts av att just West Ham låg rätt i positionerna.

Skillnaden på startelvan jämfört med senaste matchen var att Fornals fick flytta ut på kanten där Benrahma brukar spela, han i sin tur fick börja matchen på bänken. Lanzini fick chansen från start och tog den centrala platsen i det offensiva mittfältet.
Den andra förändringen var att Zouma ej kom till spel. Zouma var tänkt att starta men ska inte ha känt sig hundra när matchen väl skulle sparkas igång. Istället fick Moyes ställa upp med Diop i Zoumas frånvaro.

West Ham United XI
Fabianski
Coufal-Dawson-Diop- Cresswell
Soucek- Rice
Bowen-Lanzini-Fornals
Antonio

West Ham började matchen som sagt bäst. Bra fart, öppnande passningar och stabila bakåt. Det skulle bara ta West Ham 10 minuter få in bollen. Diop slog en långboll centralt som Bowen var först på och han kunde i sin tur slå in den relativt enkelt. Ett fantastiskt fotbollsmål som var ett slags kvitto på West Hams kurva uppåt rent historisk samtidigt som Bowen stärker sina aktier med hur han ligger steget före hela tiden och läser situationerna innan de sker.
Resten av halvleken var West Hams även den. Trots att Vi inte gör fler mål i den första halvleken så skapar vi ändå lägen och har kontroll på Leicesters spel.

Det sista som sker i halvleken är dock att Leicester kvitterar på straff. En klantig aktion av Cresswell när han ostört ska nicka undan en hörna, han missbedömer bollen och den tar på armen. Fabianski går och rätt håll och är otroligt när på att få fatt i den men bollen är för hård och för bra placerad för att han ska kunna styra ut den.
Trots en bra halvlek är den 1-1 inför andra halvlek.

Om det var fördel West Ham i första halvlek så var det fördel Leicester i andra. Om det var på grund av att de fick extra energi när de lyckades att kvittera eller om de knöt näven i omklädningsrummet vet jag inte, men de kom ut som ett helt annat lag.

West Ham fick det svårare att hålla hålla Leicester utanför samtidigt som man började slarva i uppspelen. Leicester reducerade rättvist i den 57:e minuten efter ett Pereira höll sig framme på ett inlägg.

Leicester skyddade sin ledning hela vägen till slutet. West Ham hade inga direkta målchanser där man kände att det var riktigt nära. Inte förens matchens absoluta slutskede då West Ham fick en hörna. Mycket trafik inne i straffområdet när bollen slås, högst av alla, som så många gånger tidigare, kommer Dawson flygande och nickar in kvitteringen i den 90:e minuten.

Domaren sätter pipan i munnen kort senare och West Ham lyckades rädda 1 poäng i slutet efter en mindre bra andra halvlek. Känslan efter matchen var att ändå en lättnad. Skönt för laget att lyckas få in en kvittering även fast spelet inte ha klaffat till 100%.

West Ham ligger i och med detta fortfarande på en fjärde placering i ligan med 1 poäng ner till Manchester United som dock har en match mindre spelad.
Platserna 4-8 är relativt tajta då det enbart skiljer 5 poäng och där flera av lagen har hängmatcher att ta igen gentemot West Ham så alla poäng spelar roll.

Nästa match spelas hemma på lördag då Newcastle kommer till London.