Lagbanner
Lottat i Playoff till ECL, motstånd klart

Lottat i Playoff till ECL, motstånd klart

Playoff omgången till Europa Conference League har idag lottats.

Uppdatering 9/8. Det är nu klart med motståndet i kvalet. Det blev mycket riktigt danska Viborg som West Ham får spela playoff mot. De vann hemmamötet mot B36 Torshavn med 3-0 förra veckan och bortamatchen i kväll på Färöarna slutade också med vinst för Viborg med 2-1.

West Ham-Viborg torsdag 18/8 kl. 20:45
Viborg-West Ham torsdag 25/8 kl. 19:00


För West Hams del väntar förmodligen danskt motstånd i Viborg men det kan också bli B36 Tórshavn från Färöarna. Viborg har hemmamatch i morgon 3/8 och returmötet på Färöarna är nästa tisdag 9/8. Viborg kvalificerade sig för kval i ECL genom att bli 7:a i danska ligan och vann sedan ett kval mot Aab medan B36 Tórshavn vann den inhemska cupen.

West Ham börjar hemma på London Stadium torsdag 18 augusti och returmötet spelas torsdag 25 augusti antingen i Danmark eller på Färöarna. Om West Ham går segrande ur dubbelmötet så är man med i gruppspelet som lottas 26 agusti.

Det hade kunnat bli svenskt motstånd i form av AIK som var en möjlig motståndare. West Ham kunde ha lottats mot tio olika klubbar i fem matcher. Inför lottningen var det följande motståndare som det kunde ha blivit. 

Paide Linnameeskond (EST) v Anderlecht (BEL)
Wolfsberger AC (AUT) v Gzira United (MLT)
Riga (LVA) v Gil Vicente (POR)
AIK (SWE) v KF Shkëndija (MKD)
Viborg (DEN) v B36 Tórshavn (FRO)

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-face-viborg-or-b36-torshavn-uefa-europa-conference-league-play-round 

Arne Söderlund2022-08-09 22:00:00
Author

Fler artiklar om West Ham