Lagbanner
Man United-West Ham 0-1
Manuel Lanzini segerskytt.

Man United-West Ham 0-1

West Ham är vidare i Carabao Cup efter en mycket fin insats mot Man United.

David Moyes bytte hela tio spelare från söndagens möte med Man United, som då tyvärr slutade i en minst sagt snöplig förlust. Igår var det mycket roligare i och med att vi lyckades besegra dem i Ligacupen.

Jag skrev i införrapporten att de senaste cupsegrarna som jag kom ihåg mot Man United var för tio år sedan i Ligacupen 2011 och ytterligare tio år sedan 2001 i FA-Cupen. Kan som jag skrev ha missat någon. Jag ställde frågan inför gårdagens match om det skulle bli en ny seger i tioårsintervallet och så blev det. Om vi nu möter Man United framöver i någon av cuperna så hoppas jag att vi inte behöver vänta till var tioende år för att vinna.

Jag blev positivt överraskad på en gång matchen startade. West Ham spelade med stor frenesi och fighteranda något som de höll i hela matchen. Redan i nionde minuten kom matchens enda mål. Ryan Fredericks växlade upp tempot och kom in i straffområdet nära sidolinjen och passade Manuel Lanzini som enkelt bredsidade in bollen bakom Henderson. Tyvärr blev Fredericks skadad i samma ögonblick när han försökte bromsa in efter passningen och kom in i reklamskyltarna. Det såg ut som en ljumskskada. Han försökte att spela några minuter men det höll inte. Fredericks twittrade senare om att det endast är en mindre skada. Något vi får hoppas stämmer. För Fredericks har varit bra i de två cupmatcher han spelat i.

West Ham hade två debutanter igår. Målvakten Alphonse Areola som är inlånad från PSG och Alex Kral som är på lån från CSKA Moskva. Tycker båda två gjorde bra matcher och att det lovar gott inför framtiden. Areola var ute och flaxade vid ett tillfälle kort efter West Hams mål, men han kom igen likt en panter och lyckades stoppa bollen från att smita in under ribban. Eller tog bollen i ribban? Han stod också för en fin räddning i andra halvlek när Greenwood sköt från nära håll. Kral stod för många fina brytningar och bollerövringar på mitten. Han blir ett bra komplement till Tomas Soucek och Declan Rice som båda vilades igår.

I backlinjen spelade nämnde Fredericks som blev utbytt mot Vladimir Coufal där båda två stod för gedigna insatser. Ben Johnson visade att han är en kapabel vänsterback trots att han är bättre med höger fot. I mitten fanns Craig Dawson och Issa Diop. Där båda två gjorde bra ifrån sig.

På mitten hade vi Kral, Lanzini och Mark Noble som alla kämpade och slet bra. Noble kändes dock aningen övertänd och det hade kunnat slutat illa. Jesse Lingard borde ha fått en straff i första halvlek när Noble drog ner honom i straffområdet med en tröjdragning. Domare Moss stod nära men Noble hade sin kropp i vägen för Moss och det fanns inget VAR i matchen så där klarade vi oss ifrån en straff. Det var också ett par närkamper som Noble gick lite väl hårt in i. Åkte också på en varning men slapp ytterligare en.

En spelare som dock minst skulle haft en varning om inte en utvisning var Man Uniteds Matic. Han satte väldigt fult in ett knä rätt in i Coufals skrev i en eftersläng. Så det var inte bara vi som hade tur att VAR inte fanns i matchen. Även Matic hade tur där.

Topptrion bestod av Arthur Masuaku, Andriy Yarmolenko och Jarrod Bowen i mitten. Masuaku visade att han är på gång igen efter lång skada och som offensiv spelare har han mycket att tillföra. Defensivt blir jag dock orolig när han är nere i försvaret. Han hade ett par tillfällen där skärpan svek honom lite. En som verkligen överraskade mig igår var Yarmolenko. Som han slet och kämpade. Han sprang nog mer igår än vad han gjorde på hela förra säsongen. Om uppgifterna från i söndags stämmer där Yarmolenko hoppade in med ca 25 minuter kvar och inte gjorde någon glad och fick en avhyvling av Moyes så gav det sannerligen resultat. Väldigt synd att Yarmolenko inte fick göra mål i slutet av matchen igår när han sköt i stolpen efter att ha blivit frispelad av Bowen.

Bowen vilket kämpe. Han var den ende som fanns kvar i startuppställningen från i söndags. Han kan man faktiskt likna med Duracellkaninen i reklamen för Duracellbatterier. Snack om lagspelare. Bowen fick även han en chans i slutet av matchen men där räddade Henderson som även räddade Nobles skott där Bowen frispelade honom när Man United släppte gasen och satsade allt framåt. Nu spelade dock de tre frilägena i slutet som missades ingen roll för avancemanget i cupen. Bowen var för mig matchens lirare.

Pablo Fornals och Nikola Vlasic byttes in i andra halvlek och båda var helt okej. Det enda tråkiga igår utöver Fredericks skada var lottningen till nästa omgång i Carabao Cup. Vi fick en riktig nitlott i form av Man City på hemmaplan. De senaste fyra årens vinnare av Carabao Cup. Bollen är dock rund sägs det och det ska spelas om det men en ny väldigt svår motståndare blir det.

Hur som haver vi får passa på att njuta av segerns sötma fram till lördag då nästa match väntar borta mot Leeds. Gissar att vi då ser en ny startelva. Kanske alla elva platserna.

Matchdata:
Manchester United: Henderson, Dalot, Lindelof, Bailly, Telles (Elanga 72), Matic, Van de Beek, Sancho, Mata (Greenwood 61), Lingard (Fernandes 72), Martial.
Ej använda avbytare: Heaton, Wan-Bissaka, Jones, McTominay.

West Ham United: Areola, Fredericks (Coufal 17), Diop, Dawson, Johnson, Masuaku (Vlasic 68), Noble (c), Král, Lanzini (Fornals 68), Yarmolenko, Bowen.
Ej använda avbytare: Randolph, Zouma, Ogbonna, Benrahma.

Mål: Lanzini

Varnad: Noble

Domare: Jonathan Moss

Arne Söderlund2021-09-23 13:08:00
Author

Fler artiklar om West Ham