-
-

Manchester City - West Ham 2-0

West Ham förlorade den uppskjutna matchen mot Manchester City med 2-0. West Ham parkerade bussen med målet att hålla nere siffrorna. Målen gjordes av Rodri och De Bruyne.

När startelvan annonserades var Moyes matchplan uppenbar. Parkera bussen och hålla nere siffrorna. Med en fembackslinje med tre centrala mittfältare framför var tanken att göra det svårt för City att lirka in bollarna i straffområdet. Startelvan Moyes ställde upp med var följande:

Fabianski
Fredricks, Diop, Ogbonna, Cresswell, Masuaku
Noble, Rice, Soucek
Snodgrass, Antonio

Innan domaren Kevin Friend blåste igång första halvlek var väldigt många stolar tomma på Etihad och City fansen verkade inte vara sugna på att se matchen. City tog som väntat kontroll över matchbilden och trots med en mur bestående av fem backar och tre centrala mittfältare hade City absurt lätt att spela sig igenom West Ham centralt i banan. Ifall City spelarna hade haft bättre skärpa i avslutslägerna kunde det lika väl stått 3-0 efter bara 15 minuter. Framförallt Diop hade det jobbigt första 30 minuter och missade brytningar och upphävde offsiden vid flertalet tillfällen. Obegripligt hur försvarsspelet kunde vara så dåligt under inledningen trots att 99,9% av fokuset låg på försvarsspelet. Efter mycket om och men lyckades West Ham fortsatt hålla nollan. Dock i 30:e minuten fick City en hörna som De Bruyne placerade på Rodris skalle och nickade in 1-0. Helt rättvist men är för dåligt att släppa in ett hörnmål mot Manchester City av alla tillvägagångssätt. Efter målet gick matchen ner i tempo och alla West Hams anfall gick ut på att slå en direkt boll mot Antonio som själv mot Citys backlinje skulle hålla i bollen och vänta in resten av spelarna för att bygga anfall. Antonio gjorde det helt okej, men nästintill omöjligt att göra något själv mot Citys backlinje.

Andra halvlek startade som den första, med total kontroll av Manchester City. Det kändes bara som en tidsfråga innan City skulle göra 2-0 men med bara 1-0 på tavlan kan allting hända. I 60:e minuten gick tyvärr Fredricks av skadad med en befarad skadad axel som orsakades av en tackling från Rodri. In kom Zabaleta som vi troligtvis kommer att få se starta framöver när Fredricks förväntas bli borta ett tag.. En olycka kommer sällan ensam och bara några minuter senare gör City 2-0 efter att De Bruyne och Bernardo Silva väggspelade sig igenom West Hams straffområde och De Bruyne kunde placera in 2-0 vid första stolpen och  såg inte helt otagbart ut, men Fabianski var stabil i övrigt. 2-0 och chansen att på något mirakulöst sätt få med sig poäng på Etihad försvann helt. I 80:e minuten fick nyförvärvet Jarrod Bowen göra debut däremot svårt att dra några slutsatser av hans inhopp. Förhoppningsvis kommer han kunna bidra framöver till att rädda kontraktet.

Det är synd att vi inte går in med en offensivare inställning till matchen. City har knappt någonting att spela för och är inte på samma nivå i år som man har varit de senaste säsongerna. Pluss att de har tappat poäng mot botten konkurrenter tidigare under säsongen. City lämnade även stora ytor i omställnings lägena som vi hade kunnat utnyttja bättre med fler kontringsspelare på planen. Känslan efteråt är att vi inte ens försökte och att Moyes & Co hade accepterat en 2-0 förlust innan matchen ens börjat.. Tuff match igen redan på måndag är det dags för nästa match mot Liverpool på Anfield.