Lagbanner
Maxwel Cornet klar för West Ham

Maxwel Cornet klar för West Ham

West Ham har signat Maxwel Cornet från Burnley.

I och med att Burnley åkte ur Premier League i våras så trädde det in en utköpsklausul som Cornet hade i hans kontrakt. West Ham har utlöst den på £17.5 miljoner.

Cornet har skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2027 samt att West Ham kan förlänga hans kontrakt med ytterligare ett år.

Det blev 26 matcher och nio mål för honom i Burnley. Cornet kan spela på flera platser. Vänster wingback, vänsterytter och även som central anfallare.

Cornet känns som en mycket intressant spelare och ett väldigt välkommet nyförvärv. Speciellt bra att han kan alternera på flera platser. Han är även i en bra ålder, fyller 26 om en dryg månad.

Innan Burnley så spelade han i franska ligan för Metz och Lyon. Han är även landslagsman för Elfenbenskusten där det blivit 29 landskamper och sex mål.

Tröjnumret för Cornet är nummer 14.

Cornet säger att det är ett nytt steg för honom att komma till West Ham. Jag är väldigt glad över att vara här och att vara en del av projektet. Jag kan inte vänta med att få spela för klubben. Att få spela för 62 500 supportrar på London Stadium ska bli fantastiskt.

David Moyes är väldigt nöjd över att Cornet skrivit på. Han är en väldigt användbar spelare som kan spela på flera platser i laget. Jag ser fram emot att välkomna Cornet till spelargruppen och önska honom stort lycka till.

Cornet beskrivs som en snabb spelare som kan göra mål från många olika situationer.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-ivory-coast-international-maxwel-cornet 
https://www.whufc.com/news/eight-things-you-need-know-about-maxwel-cornet 
https://www.whufc.com/news/cornet-its-new-step-me-join-big-club 

Varmt välkommen till West Ham och stort lycka till Maxwel Cornet
 

Arne Söderlund2022-08-05 20:09:00
Author

Fler artiklar om West Ham