Lagbanner
Midsommarläsning: spelarbetyg

Midsommarläsning: spelarbetyg

Efter en framgångsrik säsong som slutade med Europa League-spel är det dags att syna spelarna i sömmarna. En spelare kvitterar ut högsta betyg.

1 = Icke godkänt
2 = Godkänt
3 = Bra
4 = Mycket bra
5 = Enastående

Målvakter

Lukasz Fabianski | 3
I vanlig ordning stod polacken för en stabil säsong mellan stolparna. Han hade vissa enstaka matcher där han var mindre bra men var på det stora den självsäkra och jämna målvakt vi lärt känna.

Försvarare

Aaron Cresswell | 4
Äntligen fick vi se den gamla Cresswell visa upp de kvaliteter vi vet att han besitter. Gjorde flest assist av alla försvarare i Premier League under säsongen (8).

Vladimir Coufal | 4
Kom in i laget som ett ånglok och har snabbt blivit en publikfavorit med sin inställning och uppoffrande spelstil. Hans sju assist (delad andraplats bland försvararna i Premier League) visar på hans offensiva kvaliteter.

Craig Dawson | 4
INGEN, inte ens Moyes (väl?) kunde ana vilken succé Dawson skulle bli när han lånades in från Watford i oktober. Positionssäker, trygg och väldigt stark på fasta situationer borgade för en storslagen säsong i West Ham-tröjan.

Angelo Ogbonna | 3
West Ham är ett lugnare och bättre lag med Ogbonna på planen. Drabbades tyvärr av en skada i februari som höll honom borta i över två månader. Mittbacksparet Ogbonna/Dawson lade grunden för den framgångsrika säsongen.

Issa Diop | 2
Fransmannen har haft svårt att hitta en jämn nivå sedan han kom till West Ham, så även den här säsongen. Har ibland svårt med positionsspelet vilket gör att han hamnar fel i situationer. Ogbonna och Dawson har en högre nivå i sig än Diop.

Mittfältare

Manuel Lanzini | 2
Hade ytterligare en anonym säsong (förutom det DÄR målet mot Tottenham) och är en skugga av sitt forna jag. Har inte lyckats komma tillbaka till samma nivå som innan skadan tyvärr.

Jesse Lingard | 5
Lingard lånades in i januari och gjorde braksuccé direkt. Ingen annan spelare i laget (möjligtvis Rice) har samma driv med bollen som Lingard. Han gav laget en ny dimension och var instrumental i säkrandet av sjätteplatsen.

Mark Noble | 2
Gjorde i vanlig ordning en stabil säsong utan att sticka ut. Blev ofta inbytt för att säkra upp ett resultat. Gör den kommande säsongen sin sista och vi kommer alla att sakna att ha honom i laget och hans patenterade vändningar.

Pablo Fornals | 4
Den spelare tillsammans med Bowen som tog störst kliv den här säsongen. Efter en anonym första säsong i London blomstrade Fornals under år två och visade kvalité. Verkar verkligen brinna för klubben vilket gjort att supportrarna tagit honom till sina hjärtan.

Tomas Soucek | 4
Om Souceks första säsong i klubben var uppseendeväckande var hans andra minst lika uppseendeväckande. En otroligt nyttig spelare både defensivt och offensivt. En ynnest att få ha honom i West Ham. Har en matchvinnaraura runt sig.

Declan Rice | 4
Tog ett steg till i sin utveckling och cementerade sin position som lagets ledare och arvtagare till Noble. Betraktas nu som en stjärna i Premier League och han kommer bara att bli bättre. Precis som i fallet med Ogbonna är West Ham ett annat lag med Rice på planen. Även om laget höll ihop det imponerande bra när han var skadad ska sägas.

Anfallare

Said Benrahma | 2
Hade en trevande start i West Ham och ville lite för mycket i många situationer vilket inte blev så bra (hört talas om att passa bollen?). Dock förståeligt att han ville visa Moyes och alla supportrar vad han kan. I takt med att säsongen gick blev han bättre på att värdera lägena och då gav det resultat. Ingen tvivlar på vilka kvaliteter han besitter.

Jarrod Bowen | 4
Bowen fick ett stort genombrott under säsongen och svarade för åtta mål. Har blivit jämnare i sina prestationer jämfört med första året. Har lyckats acklimatisera sig i Premier League vilket är imponerande då många har svårt med klivet från Championship till Premier League.

Michail Antonio | 4
Alla som följer West Ham vet vilken betydelse Antonio har för West Ham. Det finns nämligen ingen annan spelare i laget som kan göra Antonios arbete ens i närheten så bra som han gör det. Med Antonio på plan kan West Ham spela ett framgångsrikt spel med honom som uppspelspunkt där han tar emot och fördelar bollar vidare. Tillsammans med Soucek lagets bäste målskytt under säsongen med tio mål. Man vet alltid vad man får av Antonio. Hade han haft lite mer kyla och kvalité i avsluten hade han gjort dubbla antalet mål.

Spelade för lite för att betygsättas:

David Martin, Darren Randolph, Fabián Balbuena, Ryan Fredericks, Arthur Masuaku, Ben Johnson, Andriy Yarmolenko

Martin Stanler2021-06-25 06:00:00
Author

Fler artiklar om West Ham