Liverpool - West Ham
1 - 0

Noll poäng på Anfield
Så nära, men inte riktigt där.

Att möta Liverpool på bortaplan och förvänta sig poäng går inte att göra. Men efter en missad straff och super chans i slutminutrarna känns det ändå väldigt tungt att lämna poänglösa. Skadelistan ser också förvånansvärd mörk ut.

Många blev chockade när laguppställningarna släpptes och vår nummer elva i Paqueta saknades. Det visar sig vara en enligt Moores allvarlig axelskada, extremt surt i och med hans och Scamaccas fina samarbete som börjat blomma. Nåväl, fotboll spelades men det märktes genomgående tills Benrahmas inhopp att en kreativ källa saknades.

Matchen inleder som väntat. Liverpool har mycket boll, vi har mer än vi brukar mot dessa lag, men främst i egen backlinje och väldigt sällan på offensiv planhalva. The Reds nyförvärv, uruguayaren Nunez, hade två farliga skott med vänstern tidigt, och det märktes att han var het. Han skulle också göra Liverpools ledningsmål efter att vänsterbacken Tsimikas slår ett väl avvägt inlägg mot honom som han väldigt snyggt nickar in. Zouma borde kanske varit placera ännu närmare uruguayaren. Den stora öppningen sker i slutet på första halvlek när backen Gomez klantigt hoppar upp i Bowens rugg vilket resulterar i en straff. Efter ett par minuters väntade på videodomaren pekas det på straffpunkten. Van DIjks förarbete med att sätta dobbarna och röra runt där straffen ska slås tillsammans med ett högljutt Anfield, gör att Bowen förlorar sin kyla och missar straffen. Ännu en straff som går under den gamla skrönan: den som blir fälld ska aldrig slå.

Ett nästan grepp om matchen tas i andra halvlek när vi spelar stundtals mycket bra fotboll. Men det gör Liverpool också. De skapar ett läge som Zouma på ett otroligt vis får bort, men West Ham håller ihop, och har inte vikit sig efter straffmissen. Den stora förändringen i matchbild skedde när Benrahma gjorde sitt intåg. Han tog sig förbi på kanten flertalet gånger, och en av gångerna är det så nära att det knappt går att komma närmare. Benrahma tar sig förbi Trent, slår den snett bakåt vilket resulterar i att bollen landar vid Bowens fötter, som passar till Soucek som kanske alla andra gånger gör mål där. Men rutinerade Milner får en fot mellan som gör att bollen styrs utanför. Matchen slutar 1–0 till Liverpool.