Nottingham Forest- West Ham United

West Ham åkte från Nottingham utan några poäng i en match som hemma laget vann med 1-0. Ett tråkigt resultat men inte ett resultat som berättar hela matchbilden. Två ramträffar, en straffmiss och ett bortdömt mål för West Ham som ivrigt jagade Forest på The City Ground.

David Moyes ställde upp med en startelva som inte var allt för olik den mot City. Lanzini fick utgå och Benrahma fick chansen från start. Jag hade förväntat mig mer rotation i laget, inte för att det var en underprestation mot City från någon i West Ham utan mest för att få in spelare i matchtruppen och samtidigt som både Antonio och Fabianski vick mindre smällar i den matchen.

West Ham United XI

Fabianski
Coufal- Zouma- Johnson-Cresswell
Soucek-Rice
Bowen-Benrahma-Fornals
Antonio

Den första halvleken bjöd på chanser åt båda hållen. West Ham fick tidigt en frispark i ett bra läge efter att Antonio hamnat på backen. Cresswell fick chansen att ta frisparken men bollen gick strax över.  Därefter var det Forest tur när Fabianski stod i vägen två gånger om.

Benrahma hade även han chanser i den första halvleken från sin högra position. Ett instick inåt i banan och en härlig boll som curlar sig farligt mot den botre stolproten. Matchens bästa spelare , Dean Henderson, stod däremot i vägen denna gången. Returen letade sig ut mot Soucek som ej fick någon bra träff eller vinkel för att få in bollen i mål.

I halvlekens slutskede hände det mycket åt båda hållen. Först tvingades Fabianski till en bra räddning från nära håll, bollen letar sig upp i banan via Benrahma som pinnar på med bra fart och lyckas komma förbi. Anfallet stannar upp när han fördelar bollen vidare, men han får tillbaka bollen återigen, denna gången i straffområdet. Inga misstag från Benrahma som ger West Ham ledningen med 1-0… Eller det var åtminstone det vi trodde. På reprisbilderna som rullar efteråt, som granskas av VAR ser man hur Antonio springer in i en Forest försvarare. Målet bortdömt och ställningen 0-0 står sig.

Med två minuter kvar av första halvlek skulle dock matchen första mål komma. Jesse Lingard träffar bollen taskigt i straffområdet, bollen studsar på Johnsons smalben och studsar sedan vidare på Awoniyis knä och in i mål.

1-0 till Forest I paus.

Den första halvleken började otroligt bra för West Ham som kom ut som ett helt annat lag.
Det dröjde inte många sekunder innan Fornals dundrade in ett skott i mål som tar i ribbans nedre kant. Soucek fanns bra placerad när bollen studsade ut igen men återigen fanns Henderson på rätt plats i Forest målet.

Även Forest skulle få ett mål bortdömt på grund av offside innan nästa jätteläge för West Ham skulle komma. Benrahma blir fälld strax utanför straffområdet. Ett bra frispark läge. Både Cresswell och Benrahma ställer upp bakom bollen. Cresswell tar sats och hoppar över bollen Benrahma skjuter och bollen tar en alldeles utmärkt bollbana. 2-3 centimeter åt höger och den bollen sitter mitt i krysset. Istället fick Benrahma, tillsammans med alla West Ham anhängare se bollen gå i kryssribban och rakt ner i Hendersons gap.

Jakten på ett mål var inte över och det kändes närmre för West Ham att både kvittera och ta ledningen än vad det gjorde att Forest skulle få in ett mål till.

Backen McKenna i Forest agerade målvakt på Soucek skott från nära håll och fick syna både det gula kortet och en straff emot sig. Declan Rice stegade fram och la bollen lågt ner till vänster. Men återigen fanns Henderson där igen och klarade av att rädda.

Den absolut sista chansen fick Zouma som i all iver kom högst på ett inlägg. På något sätt höll även Forest denna bollen ute.

Matchen blåstes av och Forest fick fira sin första seger i den högsta ligan på 24 år. West Ham såg sig åter besegrade för andra gången denna säsongen. Nya tag, bryt ihop och kom igen, det är många matcher kvar.