2022-09-15 21:00

Silkeborg - West Ham
2 - 3

Ny vinst efter vändning

West Ham stod på torsdagkvällen för en ny vändning då Silkeborg besegrades på bortaplan, med god hjälp från en usel domare.

Moyes ställde upp med en stark elva och den ende som jag egentligen saknade från start var Downes som jag gärna hade gett mer förtroende, men å andra sidan är det inte fel att de Lanzini speltid heller.

West Ham stod på hälarna inledningsvis och det tog bara dryga fem minuter för Silkeborg att ta ledningen, ett bra anfall mot ett mycket passivt förvar och en stillastående Areola och underläge direkt.

Det dröjde dock bara drygt fem minuter innan utjämningen kom. Ett fint inlägg av Coufal mot en fri Cornet som ”knuffades” ner av en försvarare och domaren dömde straff, en straff som Lanzini säkert förvaltade trots att målvakten gick åt rätt håll.

Det är andra matchen i rad vi får en direkt felaktigt dömd straff och det känns faktiskt orättvist, som att vi får mål som vi egentligen inte förtjänar.
Kontakt var det absolut, men definitivt ingen straff. Hur blev det så här? Det måste få vara kontakt/hopslag/kamp om bollen eller vad vi nu vill kalla det utan att det vare sig straff eller filmning, men så enkelt ska det inte gå att få straff!

Sedan var det dags för matchens delikatess. Cornet bröt ett slarvigt uppspel från försvaret och spelade fram till Scamacca. Scamacca tog emot, vände och drämde in 2-1 med ett mäktigt skott. Han kommer bli en stor tillgång för laget!

Strax därefter fick Silkeborg hörna, Areola kom fel och danskarna kunde kvittera i öppet mål. MEN domaren hade blåst, tydligen hade han fått det till en oschyssthet på Areola och målet dömdes bort. Helt obegripligt!

Mot slutet av halvleken fick vi hörna och vem dök upp och nickade in den om inte vår käre Craig Dawson, det värmde verkligen att han fick göra det målet.

Andra halvlek städades mest av innan Silkeborg i 75:e minuten fick in en reducering och det blev en orolig kvart i väntan på slutsignalen.

Såklart skönt att ta med tre poäng hem till London med en seger som innebär att vi är ensamma i gruppen med att ha två segrar eftersom FCSB och Anderlecht spelare oavgjort. Silkeborg var dock inte glada och jag förstår dem. Det var som helhet en usel domarinsats och danskarna fick både en felaktig straff emot sig och ett mål felaktigt bortdömt. Det är alltid tråkigt när domslut får så stor betydelse och det tar faktiskt bort lite av segerns sötma för min del, det känns oförtjänt!

Dessutom har jag hittills haft svårt att inte känna att de här gruppspelsmatcherna har en känsla av försäsong över sig, förhoppningsvis ändras det under turneringens gång.

På söndag väntar möte med Everton och då ska vi vara på tårna!