Lagbanner
Nya hedersmedlemmar i West Ham Fans Sverige

Nya hedersmedlemmar i West Ham Fans Sverige

För sina stora, betydelsefulla och ansvarstagande insatser för West Ham Fans Sveriges grundande och utveckling utnämns Harald Julander och Arne Söderlund till hedersmedlemmar i West Ham Fans Sverige!

2000-talets inledning var en annan tid än den vi har idag. Långtifrån alla matcher sändes på tv och säsongen 2003-2004spelade West Ham i the Championship och de matcherna var det bara Sky Sport som sände. Ett Sky Sport man bara kunde se med pirat- eller företagsabonnemang. Det var också en tid där svenskafans.com hade en central betydelse i möjligheten att träffa andra med samma brinnande intresse för obskyra fotbollsklubbar i östra London. Det var en tid där många fortfarande ofta knappt hade träffat andra svenska supportrar som höll på samma lag. West Ham!

West Ham Fans Sverige bildades våren 2004 på kvarterskrogen St George på Masthugget i Göteborg. Från början var det en lösare sammanslutning utan styrelse och stadgar men med 135 medlemmar och redan säsongen efter, 2004-2005, hade klubben sitt första officiella årsmöte och en officiell styrelse tillsattes, en medlemsavgift började tas ut och med andra ord var formaliseringen var genomförd. Och redan i slutet av säsongen arrangerades föreningens första, av många, medlemsresor. Ett samarrangemang med Scandinavian Hammers.

Den första styrelsen leddes av Harald Julander som av årsmötet valdes med acklamation (enhällighet). Harald var den samlande och drivande kraften och en av centralgestalterna under de första åren. Utan Harald, ingen förening. I medlemsmatrikel (medlemsblad) nummer 3 stod följande att läsa.
Till supporterklubbens ordförande valdes Harald Julander från Sävedalen utanför Göteborg. Harald som sedan starten varit klubbens starke man valdes enhälligt av den församlade skaran. Haralds vision med klubben är att den ska underlätta för svenska supportrar att träffas och jubla tillsammans över lagets framgångar. Dessutom önskar han att föreningen ska kunna arrangera minst en medlemsresa per säsong.

I samma matrikel kunde man också läsa om att Arne Söderlund från Umeå höll norrlandsfönstret öppet som ledamot i den första styrelsen. ”Går man från norr till söder hittar man Arne Söderlund från Umeå som håller norrlandsfönstret öppet. Under lagets träningsläger förra året lyckades Arne få en pojkdröm uppfylld. En använd Hammerströja finns nu upphängd på hedersplats i hans hem, det är vårens stora överraskning Hayden Mullins tröja som förärades Arne med god hjälp från Christian Dailly. Han har tankar om att ordna medlemstävlingar av olika slag samt lite annat smått och gott under säsongen som kommer.”

Arne har därefter varit vice ordförande och ordförande under många år i föreningen och har varit en drivande och viktig orsak till den utveckling föreningen haft efter de första trevande åren.
Det är med stor glädje styrelsen i West Ham Fans Sverige utser Harald Julander och Arne Söderlund till hedersmedlem #2 och #3 och placerar dem i föreningens Hall of Fame tillsammans med, den fram tills nu ende, hedersmedlem #1Billy Lansdowne jr. Detta med motiveringen:
För sina stora, betydelsefulla och ansvarstagande insatser för West Ham Fans Sveriges grundande och utveckling utnämns Harald Julander och Arne Söderlund till hedersmedlemmar i West Ham Fans Sverige! Harald och Arnes insatser och engagemang har varit ovärderliga under deras många år i föreningens tjänst, såväl i som utanför styrelseuppdragen.”

Styrelsen i West Ham Fans Sverige
genom
Peter Larsson

West Ham Fans Sverige JesperWHU2024-02-04 15:34:52
Author

Fler artiklar om West Ham