Lagbanner
Paquetá till West Ham

Paquetá till West Ham

West Ham har skrivit kontrakt med Lucas Paquetá. Kontraktet är skrivit fram till 2027 med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.

Den köpesumma som det pratats om är €43 miljoner + ytterligare €17 miljoner i diverse tillägg som West Ham betalar till Lyon. AC Milan ska ha 15% av summan eftersom de hade en sådan klasul med i kontraktet när de sålde Paquetá till Lyon.

25 årige Lucas Paquetá är landslagsman för Brasilien och har hittills spelat 33 landskamper och gjort 7 mål för det brasilianska landslaget.

Paquetá tillhörde klubben Flamengo mellan 2007-2019. AC Milan köpte Paquetá 2019 för €35 miljoner.  Hösten 2020 köpte Lyon Paquetá för €20 miljoner.

West Ham har varit i behov av en offensiv mittfältare och spelfördelare en längre tid. Paquetá är den som ska fylla den platsen. Det man läst om honom så är det en mycket bra spelare som vi får till West Ham. West Ham slår också nytt transferrekord i och med att man köper Paquetá för €60 miljoner.

Mycket bra att vi får in Paquetá. Det har sett väldigt trögt ut för West Ham den här säsongen så en kreatör på mitten är väldigt bra att vi får in. Han lär dock behöva tid för att växa in i klubben och den engelska fotbollen. Länge sedan det kändes så spännande med en ny spelare till West Ham.

Lucas Paquetá kommer att bära nummer 11 på tröjan. Numret är ju ledigt i och med att Nicola Vlasic lånats ut. Det är väl inte heller så troligt att Vlasic kommer tillbaka till West Ham.

Paquetá säger att han är väldigt glad över att ha skrivit på för West Ham. Jag hoppas att jag ska ha en framgångsrik tid i West Ham. Jag är mycket exalterad över att få dra på mig West Ham tröjan och visa fansen vad jag går för.

David Moyes säger att han är väldigt glad över att hälsa Paquetá välkommen till West Ham. Jag har beundrat Paquetá väldigt lång tid. Han har en väldigt stor talang. Han är en erfaren spelare internationellt.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-brazil-star-lucas-paqueta-record-fee 
https://www.whufc.com/news/eight-things-you-need-know-about-lucas-paqueta 
https://www.whufc.com/news/lucas-paqueta-career-pictures 
https://twitter.com/i/status/1564311930055147523 
https://www.whufc.com/news/lucas-paqueta-i-will-give-everything-perform-well

Varmt välkommen till West Ham och stort lycka till framöver Lucas Paquetá.
 

Arne Söderlund2022-08-29 20:11:00
Author

Fler artiklar om West Ham