Lagbanner
London Stadium, 2024-02-11 15:00

West Ham - Arsenal
0 - 6

Rent mörker över östra London
Härifrån blir det bara ljusare.

Rent mörker över östra London

Hopp finns det inte mycket av just nu. En förlust med 0–6 hemma i ett derby är svårt att ta sig ur. Ju mer jag letar av ljusglimtar, desto mörkare blir det. Ett halvfullt London Stadium signerade den beskrivningen.


Jag har försökt vänta så länge som möjligt för att skriva den här rapporten. Gårdagen kändes bara tom, och idag känns det knappast bättre. Det är väldigt svårt att se tillbaka på matchen med analytiska ögon. Om jag ska vara helt krass tror jag inte det behövs. Snarare är det uppenbart att någonting, någonstans, inte stämmer. Och det är klubbens jobb att åtgärda detta snarast. 

Efter matcher som dessa är det viktigt att höja blicken och se en längre tidslinje. Förvisso har kalenderåret 2024 bjudit på dåliga resultat, men vi kom etta i vår Europa League grupp och är halvt med i kampen om Europaplatser i ligan. Förstås riktas nu många fingrar mot tränare Moyes och till viss del är de fullt befogade. Men att våra två mest inbytta spelare säljs iväg utan ersättare, är ändå inte Moyes fel. Det är styrelsen med tillhörande sport ansvariga som ska se till affärer går igenom, men detta fönster lyckades de inte. Vi hade nog förlorat med 0–6 ändå, men det är fullständigt ologiskt hanterat av de ansvariga. 

Att spela fotboll som Moyes gör innebär risker. Är spelarna inte disciplinerade nog genom hela matchen, kan det rinna iväg på detta sätt. Flera av målen går att skylla på specifika spelare, och i den 41:a minuten står det faktiskt bara 0–1. Håller vi det resultatet till halvtid kan vi nog se ett helt annat utfall. Istället släpper vi in både en och två bollar tillsammans med att disciplinen fullständigt försvinner. Men att något behöver hända på tränarfronten, blir snart en kompromisslös fråga. 

Andra halvlek vill jag faktiskt inte kommentera. En dålig prestation med flera mål insläppta går att komma över, men odisciplinerat försvarsspel och loja spelare är svår överkomligt. Det blir helt enkelt att ta nya tag och vi får vara tacksamma för att West Ham inte spelar någon fotboll nu i veckan. Härifrån kan det bara bli ljusare. 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2024-02-13 14:22:42
Author

Fler artiklar om West Ham