Southampton FC- West Ham united FC

West Ham är fortsatt obesegrade efter att poängen delats på St. Marys Stadium i bortamötet mot Southampton.

Det var en oförändrad elva som David Moyes ställde upp med. Däremot fanns samtliga nyinkomna spelare med ner till Southampton. En av dem, Vlasic, skulle också få känna på matchspel för West Ham när han i 68 minuten ersatte Bowen.

West Ham United XI:

Fabianski
Coufal-Dawson-Ogbonna-Cresswell
Soucek-Rice
Bowen-Fornals-Benrahma
Antonio

Southampton började matchen helt klart bäst offensivt. Nytillskottet Armstrong var den första som skulle testa Fabianski när han sköt från en snäv vinkel.
Det tog ett tag för West Ham att få kontroll på bollen i både det offensiva uppselen för att driva upp i banan men också för att hantera bollen när man väl bröt av Southamtons anfall. Det skulle ta ca 20 min av första halvlek innan man kände igen West Hams offensiva spel igen dels igenom att fick ordning på bollen när anfallen väl startade men också för att bollinnehavet ökade.  Det närmsta West Ham kom i första halvek var Bowens långskott i 31 minuten. 0-0 i halvtid.

Den andra halvleken började West Ham starkare. Antonio följde med Benrahma i en kontring och fick sedan bollen till sig. Skotten gick mot Den närmst stolpen men kunde räddas av McCarthy i Southampton målet.
I den 51 minuten var West Ham ännu närmare att öppna målskyttet när Bowen slog en hörna mot Soucek från höger sida om målet. Soucek fick inte någon kontakt på bollen och när bollen sedan gick förbi missade även Ogbonna bollen när han gick hårt mot den botre stolpen.
Några minuter senare var Bowen nära att ge West Ham ledningen med ett volleyskott inifrån straffområdet. McCarthy visade denna gången upp på starka reflexer och kunde hålla emot.

Matchen vägde över mer till Southamptons favör när klockan närmade sig 90 minuter.
Men 10 minuter kvar kom Southamptons inbytta anfallare närmst av alla att skjuta in lednings målet. Broja lyckades komma förbi Dawson och Ogbonna och sköt ett lågt skott mot Fabianskis högra sida. Et skott som West Hams målvakt ej kunde nå men som lyckligtvis gick i stolpen.
Samma Broja skulle få det sista farliga läget när han kom högst på Ward-Prowes hörna i det absoluta slutskedet av matchen. En bra placerad Declan Rice kunde dock rädda bollen på målinjen.

Efter Southamptons starka avslutning var West Ham relativt nöja med att åka ifrån ST. Marys med ett oavgjort resultat. West Ham försökte givetvis att skapa ett sista läge men det slutade istället i frustation för Antonio som tog på sig sitt andra gula för matchen och visades ut efter en chansbrytning strax utanför Southamptons straffområde. Domaren blåste av för att tilldela Antonio sitt kort men Southampton hade nog velat att spelet skulle fortgå då man var påväg mot en kontring.

West Ham åker ifrån St. Marys med ett oavgjort resultat, och är fortfarande obesegrade i ligan.