Carrow Road, 2022-05-08 15:00

Norwich - West Ham
0 - 4

Stabil 4-0-seger

Precis som när vi jagade nytt kontrakt sommaren 2020 så städades Norwich av med 4-0 på bortaplan. Skönt med islossning även om Norwich försvar gjorde det ganska enkelt för oss.

West Ham ställde upp med Soucek på bänken. Kanske för att vila Soucek eller för att låta en mer offensiv Lanzini hota Norwich.

Det dröjde 12 minuter innan Benrahma öppnade målskyttet. Skottet touchade en Norwich försvarare och Krul tappade in bollen. Välbehövligt för Benrahma.

Knappt 20 minuter senare var det dags igen då Krul inte fick kontroll över bollen och Antonio kunde rulla in 2-0 och äntligen fick han utdelning efter sin långa måltorka.

Mot slutet av halvleken stod Benrahma för sitt andra mål för dagen och Bowen fick sin tionde assist för säsongen. Den här gången var det inte ett misstag utan ett bra anfall och Bowen är nu tillsammans med Salah ensam i Premier League med att ha nått upp till både tio mål och tio assists. Mycket imponerande!

Andra halvlek började med att Fabianski tappade bollen på en hörna och gamle West Ham-spelare. Byram fick öppet mål. Målet dömdes dock bort för hands till Fabianskis lättnad.

I 64:e minuten fick vi straff efter en handssituation och Lanzini kunde kallt fastställa slutresultatet till 4-0.

Skulle nu Man. United förlora mot Crystal Palace så behöver vi slå City eller Brighton för att nå sjätteplatsen (inte omöjligt!). För att hålla sjundeplatsen behöver vi inte göra någonting om Wolves inte mot förmodan skulle lyckas vinna mot antingen City eller Liverpool, skulle de lyckas med det behöver vi en poäng mot City eller Brighton för att säkra en plats i Conference League. Det ska vi klara!

Härnäst väntar City, ett City som krossade Newcastle med 5-0 och ser ruggigt starka ut. Det enda som kan tala för oss är att City spelar i veckan och kan vara klara mästare inför vår match, men jag räknar kallt med att vi är chanslösa.

Det blir en spännande avslutning och då det här är min sista matchartikel för säsongen så vill jag tacka så mycket för en otroligt dramatisk och underhållande säsong!