Lagbanner
Tack för allt Mark Noble

Tack för allt Mark Noble

Mark Noble har nu spelat sin sista match för West Ham. Det blev hela 550 matcher under de 18 säsongerna han spelade. 62 mål blev det också på kontot. De flesta som straffmål. Noble hade ett fantastiskt straffmåls facit. Han missade endast ett fåtal straffar.

Noble kommer att vara saknad både som spelare och ledare i spelartruppen. Jag med många fler hoppas att han blir kvar inom West Ham även framöver. Han har en kärlek till klubben som måste tas till vara. Han har även ledaregenskaper som måste tas till vara på. Noble har den här speciella "Neversaydie" attityden som är så värdefull.

Vi fans pratar ibland om vem som är legend. Mark Noble är utan tvekan en legend i West Ham. Det är inte många spelare som gjort 550 matcher för samma klubb. Givetvis finns de som anser andra spelare som på intet sätt gjort så många matcher som anses vara legender. För min del krävs det dock en hel del innan jag ser dem som legender. Om man tittar på de spelare som gjort över 500 matcher i West Ham så hittar vi endast tio spelare varav Noble hamnar på sjätteplats.

Billy Bonds 799 matcher mellan 1967-88
Frank Lampard Snr 670 matcher mellan 1967-85
Bobby Moore 647 matcher mellan 1958-74
Trevor Brooking 643 matcher mellan 1967-84
Alvin Martin 596 matcher mellan 1978-96
Mark Noble 550 matcher mellan 2004-2022
Jim Ruffell 548 matcher mellan 1921-37
Steve Potts 506 matcher mellan 1985-01
Vic Watson 505 matcher mellan 1921-35
Geoff Hurst 503 matcher mellan 1960-72

Självklart finns det dock fler spelare än de som gjort 500 matcher som anses som legender. För att nämna ett par som dyker upp i huvudet, Phil Parkes vår bästa målvakt genom tiderna. Eller Alan Taylor som avgjorde FA-Cup finalen 1975.

För att återgå till Mark Noble har man sett att han varit en spelare och person som bemöts med stor respekt både bland medspelare men även motspelare. Ta bara efter sista hemmamatchen mot Man City när Pep Guardiola pratade med Noble en lång stund efter matchen.

Det finns ett antal artiklar på whufc.com som heter Farewell Mark Noble där både medspelare och managers pratar om det intryck som Noble gett. Något som varit gemensamt för de som pratat om Noble har varit hans generöshet, hans omhändertagande om de som kommit till West Ham. Vidare hans oegoism där han alltid satt laget före jaget. Han har försökt vara en god förebild för de andra. Ta bara att han städar omklädningsrummet efter matcherna. Inte många som gör det av spelarna.

Han har även jobbat för att befolkningen i östra London ska få det bättre. Han gick i bräschen för att hjälpa till när den lilla flickan Isla Caton var sjuk i obotlig cancer och försökte hjälpa familjen. Tyvärr dog Isla tidigare i vår endast sju år gammal. Han försökt få till att det ska finnas ställen att hämta mat för de som inte har mat för dagen. Han har även ställt upp på att finnas till för supportrar. Jag har själv haft nöjet att träffa honom ett par gånger när vi från vår svenska supporter klubb West Ham Fans Sverige delade ut vår trähammare till årets spelare. Vad som var slående var att han även tog sig tid att fråga om oss som supportrar.

Jag kan faktiskt inte komma på att jag hört någon säga något dåligt om Noble. Då tänker främst på honom som människan Mark Noble.

Så du kommer att vara saknad Mark Noble. Jag hoppas verkligen att du blir kvar i West Ham framöver. Helst i ledarstaben. Vem vet Noble kanske blir manager i West Ham någon gång i framtiden?

Varmt tack för allt du gjort i West Ham Mark Noble och stort lycka till i framtiden.
 

Arne Söderlund2022-05-24 13:25:00
Author

Fler artiklar om West Ham