Lagbanner
Tack Winston Reid

Tack Winston Reid

I kväll nås vi av beskedet att Winston Reid lämnar West Ham.

Ett väldigt tråkigt besked om än förståeligt. Det är 3 år och 6 månader sedan han spelade senast för West Ham. Han skadade sig i sitt ena knä mot Swansea i mars 2018. Tyvärr blev den skadan så allvarlig att det blev hans sista match för oss.

Reid har varit en av mina favoritspelare genom åren. Hade förmånen att få dela ut priset årets spelare i vår svenska supporterförening West Ham Fans Sverige 2013 när han fick trähammaren.

Efter hans första säsong för West Ham 2010-11 som var skakig för hela klubben och som också slutade i degradering har Reid varit en av stöttespelarna i försvaret. Som mittback var Reid en mycket stabil försvarare och som också gjorde ett och annat mål. Totalt gjorde Reid 222 matcher och tio mål https://twitter.com/i/status/1340746537933135873 i West Ham tröjan.

Ett mål som betydde väldigt mycket för mig och för hela klubben West Ham var när Winston Reid gjorde det allra sista målet någonsin på Boleyn Ground eller som vi mer kallade vår gamla arena Upton Park. https://www.youtube.com/watch?v=YjyYfAgxBPg Det var ett fullständigt magiskt ögonblick när Reid gjorde 3-2 mot Man United som också blev vinstmålet att jag också hade förmånen att vara på matchen den kvällen gör ögonblicket ännu större. Tack Winston Reid för ett av mina största ögonblick som West Ham supporter.

Reid var också delaktig i ett annat väldigt stort ögonblick för undertecknad när West Ham vann playoff finalen på Wembley 2012.

West Ham och Reid har kommit överens om att bryta hans kontrakt i förtid. Han hade kontrakt fram till sommaren 2023. Skadan gör dock att det var i princip omöjligt att komma igen på Premier League nivå. West Ham köper ut honom. Inga summor nämns men förmodligen innebär det att Han får en klumpsumma som är något mindre än om han fått sin lön veckovis fram till sommaren 2023.

Reid säger själv att han har stor respekt för West Ham och att han alltid försökt göra sitt bästa för klubben. Han säger vidare att han är nöjd med dealen som han gjort med West Ham. Det gynnar båda parter säger han. Reid hyllar fansen också. Han säger att han alltid kännt deras stöttning och att han alltid gett 100%. Han önskar alla i West Ham allt det bästa och han tackar alla för sin tid i klubben. Jag kommer alltid att bära med mig mina år i West Ham i hjärtat.

Förhoppningsvis kommer Reid att hitta en ny klubb som han kan spela för. 

Från hjärtat ett varmt lycka till framöver och ett stort tack för din tid i West Ham Winston Reid.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/articles/2021/september/21-september/winston-reid-departs-west-ham-united-mutual-consent 
https://www.whufc.com/news/articles/2021/september/21-september/pictures-winston-reids-best-moments-hammer

Arne Söderlund2021-09-21 21:37:00
Author

Fler artiklar om West Ham