Tillbaka på vinnarspåret
Glada miner!

På fredagkvällen studsade West Ham omedelbart tillbaka från den nesliga förlusten mot Man. United och tog en stark 2-1 seger mot Leeds på Elland Road.

Hammers kom fortsatt till spel utan viktiga anfallaren Michail Antonio, dessutom saknades även vänsterytterbacken Masuaku som gjort en väldigt fint säsong hittills. Uppställningen ändrades således till en form av 4-4-1-1-uppställning där Benrahma för första gången fick chansen från start.

Matchen hade knappt börjat när Haller tappade bollen vid mittlinjen, Leeds kunde snabbt slå en genomskärare och Bamford kom fri och fälldes av Fabianski. Vår polske målvakt räddade först Klich straff, men genom VAR ansåg domare Oliver att Fabianski lämnat linjen för tidigt och straffen slogs om och den här gången i mål (otroligt frustrerande!).

West Ham reste sig dock och i den 25:e minuten nickade Soucek in en hörna från Bowen. 1-1 stod sig efter matchens första 45 minuter.

I andra halvlek hade West Ham övertaget och skapade en del tryck mot Leeds mål. Matchavgörandet kom i 80:e minuten när Cresswell slog in en frispark i straffområdet som nickades i mål av Ogbonna. Vi hade sedan chanser att stänga matchen med ett 3-1-mål, men 2-1 höll sig matchen ut.

Därmed går vi, åtminstone temporärt, upp på femteplats i tabellen. Vi kan även ta med oss att vi är väldigt vassa på fasta situationer och att det kollektiva lagspelet har tuggat igång och fungerar väl trots avbräck.

Härnäst väntar hemmamatch mot Crystal Palace på onsdag!