Brighton - West Ham
3 - 1

Tung avslutning i ligan - missar europa league
Tack för allt Noble. En förebild på så många sätt.

Det var med spridda känslor vi gick mot säsongsavslutningen. Kanske bitterhet efter förlusten i semifinalen, eller frustration efter att ha tappat en tvåmålsledning mot City men kanske framförallt sorg i att se vår kapten Mark Noble ta på sig kaptensbindeln för sista gången någonsin. Hur som helst blev kanske inte detta den säsongsavslutningen man hoppades på för en månad sedan.

Starkt lag, en veckas vila i benen och Europa League plats att spela för. Men på andra sidan planen stod ett lag vi inte besegrat sedan 2012 och varför skulle den trenden brytas nu? Inledningen av matchen börjar svajande och efter 25 minuters spel är det svårt att se åt vilket håll det kommer att gå. Brighton hade i och för sig två farliga chanser redan efter tio minuters spel, men efter 30 spelade minuter kändes West Ham något hetare på gröten. I samband med detta kunde vi fira hur Palace tagit ledningen mot Man U vilket innebar att en vinst skulle räcka till en 6:te plats. I matchminut 40 lirkar Antonio till sig bollen, vrider, vänder och skjuter UTANFÖR straffområdet, bollen går in. Det var hans första mål utanför straffområdet i Premier League. Om den hemska trenden kunde brytas, vad talade då emot att vår hemska trend mot Brighton inte kunde brytas?

0–1 ledning i halvtid och jag kan garantera att Moyes talade om för grabbarna att Palace ledde de också, vilket innebar att allt vi behövde göra var att få resultatet att förbli. Veltman i Brighton tröjan som aldrig gör mål ville annat och kvitterade matchen i 50:de minuten. Ett inlägg från vänster som gick över precis allihop och nådde en blåvit spelare som passade ut den till Veltman som slog in den lågt. Där kändes det tungt och med tanke på att vi inte fick igång något vidare spel kändes det ännu tyngre. Det kändes som att det enda som gick framåt var klockan, och den sprang iväg snabbare än alla andra. Precis innan Moyes ska initiera sitt sista försök till forcering med sina byten gör tysken Gross 2–1 till hemmalaget. Innan matchen slutar hinner Brighton också göra 3–1. En rent ut sagt svag insats och dålig avslutning på vad som så nära blev en sagolik säsong.

Med dystra miner kikar vi nu framåt mot sommaren som inte innehåller någon vidare fotboll överhuvudtaget. Killarna tar en välförtjänt ledighet och jag vill poängtera att denna matchen inte ska definiera vår säsong. Vi får inte glömma kvällarna i Lyon eller Sevilla. Inte heller hur vi gjort London Stadium till vår egna borg där både Chelsea och Liverpool kommit och fått stryk. Det vi nu kan göra är att leva i sanningen att detta är en nystart för vår klubb och se fram emot ett transferfönster där vi får det vi behöver.