Lagbanner
Vad sysslar ni med UEFA? Svar från UEFA

Vad sysslar ni med UEFA? Svar från UEFA

UEFA har stängt av West Hams fans mot Rapid Wien nästa vecka.

Uppdatering 17/11 med svar från UEFA. Anledningen att West Ham inte får ha några fans i nästa veckas bortamatch mot Rapid Wien är att ca 150 så kallade fans stormade insläppsdörrarna på Genks arena och på så sätt tog sig in på arenan utan biljetter. Det gör förstås att UEFAs beslut känns lättare att förstå. https://www.standard.co.uk/sport/football/west-ham-fans-ban-rapid-vienna-clash-uefa-punishment-appeal-b966720.html

Väldigt tråkigt att fans som är helt oskyldiga till den här incidenten är de som drabbas i slutändan. Man blir också besviken som West Ham supporter att än en gång är det en mindre skara som förstör för andra. Min och många andras reaktion igår var att UEFA hade gått för långt och agerat orättvist. Så var det inte utan det berode på ca 150 idioter som förstörde för andra och drog West Hams namn i smutsen. West Ham kommer inte heller att överklaga UEFAs beslut. https://www.whufc.com/news/articles/2021/november/17-november/west-ham-united-statement 

Hoppas nu att det inte blir några fler bekymmer och bråk från fans som ändå tänker resa till Wien trots att de inte släpps in på arenan. 

Inga bortafans tillåts i mötet mot Rapid Wien om en dryg vecka. Det har UEFA bestämt. Orsaken sägs vara oroligheter och inkastade föremål från sektionen med West Ham fans i bortamatchen mot Genk i början av november. West Ham har också åkt på böter på €34500.

Det är givetvis bedrövligt och inte försvarbart av de fåtal individer som betedde sig dåligt. Om nu UEFA tyckte att det var så stora oroligheter i matchen mot Genk så bör de väl också ta andra matcher och deras fans i beaktande. Om man tittar på mötet mellan Dortmund-Ajax i Champions League så kan man lugnt påstå att det var oroligt på läktarna, det är bara att titta på de här https://twitter.com/i/status/1460351934578188288 filmsekvenserna för att frågan om vad UEFA sysslar med är befogad.

Att man sedan kommer med ett beslut så här tätt inpå matchen gör att man även undrar om det rör sig om en bestraffning för att det är ett engelskt lag som straffas. West Ham har sålt 1700 biljetter till fans som även bokat flyg och hotell vilket säkert gör att de flesta förlorar en hel del pengar på att de inte kan boka av.

West Ham som klubb ställer sig också frågande till beslutet https://www.whufc.com/news/articles/2021/november/15-november/west-ham-united-statement West Ham har möjlighet att överklaga beslutet och på det viset uppskjuta UEFAs beslut om jag förstått det rätt, men då riskar West Ham att inte få ha fans på första bortamatchen när utslagningsomgångarna startar i Europa League om överklagandet inte går igenom.

Även Declan Rice twittrade om att han inte förstod beslutet. Kanske inte så klokt av honom men förståeligt.

Jag länkar till ett par artiklar som ska visa på vad som hände i bortamatchen mot Genk: https://www.standard.co.uk/sport/football/west-ham-fans-away-rapid-vienna-europa-league-crowd-trouble-b966329.html 
https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-10205011/West-Ham-fans-banned-Europa-League-clash-Rapid-Vienna-following-crowd-trouble-Genk-tie.html 
https://www.claretandhugh.info/hammers-disappointed-with-uefa-decision/ 
https://www.claretandhugh.info/supporters-reject-uefa-claims/ 
https://www.bbc.com/sport/football/59298084 

Som synes i artiklarnas bilder så är det en del fyrverkerier i bortamatchen mot Genk vilket ska vara en stor anledning till UEFAs beslut. Gissningsvis kanske även hemmamötet mot Rapid Wien ligger till grund för beslutet då det bl a kastades föremål mellan supportergrupperna. Givetvis inte försvarbart på något sätt.

MEN om det som hänt vid West Hams matcher är så pass grovt att bortafans förbjuds av UEFA då bör de givetvis löpa hela linan ut och exempelvis även banna fansen från mötet Dormund-Ajax och förmodligen även fans i många andra klubbar. Eller så är det att klubbar från vissa länder drabbas hårdare än klubbar från andra länder?

Dubble standards UEFA!!!

Arne Söderlund2021-11-17 14:00:00
Author

Fler artiklar om West Ham