Newcastle - West Ham
2 - 4

Vinst i premiären
Glada miner.

9 augusti 2015 vann West Ham med 2-0 borta mot Arsenal, målen gjordes då av Kouyate och Zarate. Det var senaste gången vi vann en säsongspremiär, därefter har det varit idel förluster i möten mot etablerade topplag. Igår var det dock äntligen dags igen efter 4-2 borta mot Newcastle. Vinsten mot Arsenal blev upptakten på en fantastisk säsong, vart den här segern kommer leda återstår ännu att se.

West Ham ställde upp precis som jag förutspådde inför matchen (tror det är första gången) och det får väl sägas att det var den mest troliga uppställningen på förhand. Vad som var mer oroväckande var att både Wilson och Saint-Maximin kom till start för Newcastle.

Matchen rivstartade med att Dawson nickade fram en hörna till Soucek, men Souceks nick räddades av försvarare.
Istället kom matchens första mål när skatornas Saint-Maximin trillade på kanten och hittade en framrusande Wilson som gav oss en rejäl kalldusch.

West Ham repade dock mod och ett inspel från Cresswell letade sig hela vägen in i mål. Bowen var på bollen och blev avvinkad för offside, men eftersom bollen redan var inne så fick vi kvitteringen oavsett om Bowen var på rätt sida eller inte.

Bowen skaffade sig sedan en jättechans när han sprang slalom mellan Newcastles försvar, men avslutet gick rakt på målvakten.
Mot slutet av halvleken återtog Newcastle ledningen. Återigen ett inlägg och den här gången var det Murphy som helt omarkerad kunde placera bollen i när med huvudet.

I andra halvlek kom utjämningen snabbt. Bowen breddade till Antonio som med en urkraft lyckades få in bollen till en fristående Benrahma som tämligen enkelt kunde nicka in 2-2.

Snart var det dags igen då Antonio fick ett jätteläge att skalla in ett ledningsmål för Hammers. Bollen gick dock i stolpen och returen kom ut till Fornals som revs ner och domaren dömde straff. Antonio tog hand om straffen, men målvakten räddade, Soucek var dock påpassligt snabbast på returen och kunde trycka in 3-2 till West Ham.

Några minuter senare frispelades Antonio av Benrahma och nu smällde vår kraftfulle anfallare in bollen i nät. Det var Antonios 47:e Premier League-mål för West Ham och därmed har han tangerat Di Canios rekord (vem hade trott det när han kom från Nottingham 2015).
Därefter kom Newcastle aldrig ifatt och vår första premiärseger på sex år är ett faktum.

Första halvlek var skakig defensivt, vi som annars brukar vara bra i luftrummet släppte in två nickmål och Dawson såg lite vilsen ut, och annars suveräna Coufal och Rice gick inte att känna igen. Men där såg vi en enorm uppryckning i andra halvlek och det finns en rejäl styrka i att göra 3-0 sista 45 minuterna borta mot ett lag som vi ofta har väldigt svårt för.

Det här är bara första matchen, men segern ger oss andrum och en bekräftelse på att det finns kvalitet i laget. Benrahma såg väldigt het ut, Soucek slog bort ett par passningar i första halvlek, men gjorde mål och såg som vanligt stark och outtröttlig ut. Rice växlade upp ordentligt i andra halvlek, Fornals sprang och kämpade föredömligt som vanligt, Bowen såg riktigt pigg ut och Antonio är fortfarande en urkraft att ha på topp. Det finns helt enkelt en bra grund att bygga vidare på under säsongen.

Härnäst väntar en tuff match mot Leicester i hemmapremiären nästa måndag.