Molineux Stadium, 2024-04-06 16:00

Wolves - West Ham
1 - 2

Vinst mot Wolves efter läckert mål från Ward- Prowse

West Ham United vände ett 0-1-underläge till en 2-1-seger borta mot Wolverhampton Wanderers i Premier League, tack vare James Ward-Prowse's spektakulära mål direkt från en hörna sent i matchen.

West Hams tränare David Moyes gjorde en ändring till startelvan jämfört med förra matchen, med Edson Álvarez tillbaka från avstängning.

West Ham United XI
Fabians
Coufal Zouma- Mavropanos Emerson
Alvarez Soucek Ward-Prowse
Kudus Paqueta Bowen

Första halvlek slutade med att hemmalaget ledde med 1-0 efter en straff av Pablo Sarabia.

Matchens första chans föll till Wolves men var inte särskilt hotfull. Trots att Wolves hade nästan 90 procent av bollinnehavet i början av matchen, var det West Ham som hade de farligaste chanserna. Emerson var för het i straffområdet och straff dömdes korrekt till fördel Wolves. Sarabia gjorde inga misstag och trots att Fabians gick åt rätt höll klarade han inte av att hålla bollen utanför målet.

Efter två halvtidsbyten presterade West Ham en mer uppmuntrande andra halvlek. Ett mer piggare och effektivare West Ham kom ut i andra halvleken, Lucas Paquetá kvitterade från straffpunkten efter en handsituation innan Ward-Prowse satte det avgörande målet direkt från hörna. Om det var skicklighet från Ward-Prowse eller enbar tur är oklart. Ward-Prowse sa efter matchen att det inte var meningen att bollen skulle gå in direkt i målet men att han ville få in den i röran framför mål. Oavsett ett vackert och viktigt mål.

West Ham överlevde i matchen absoluta slutskede när en kvittering av Maximilian Kilman ogiltigförklarades för offside efter en VAR-kontroll. Som West Ham supporter har man erfarit att många VAR- beslut gått emot en trots att situationerna ibland verkar solklara till West Hams favör. I detta fallet gör domaren enligt mig fel att döma bort målet. Hela Wolverhampton och säkert resten av alla som såg matchen skulle nog hålla med. Oavsett var det skönt att för en gång skull ha turen och flytet med sig.
Det var West Hams sjätte seger på åtta matcher mot Wolves och segern förbättrade lagets chanser till europeisk kvalifikation.

Det tråkigaste från matchen som också kan bli avgörande i framförallt Europa Leauge mot Bayer Leverkusen är att Bowen utgick skadad efter en tilltrasslad situation. Det är fortfarande osäkert om hur status faktiskt är. Men som flera har uttryckt i sociala medier. Vi behöver Bowen om han nu ska behöva spela med kryckor eller andra hjälpmedel.